eur:
385.87
usd:
354.86
bux:
68302.81
2024. május 21. kedd Konstantin

Drámai befejezés a derbin

Az Újpest és a Ferencváros rangadója 2-2-es döntetlennel zárult a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójában. A zöld-fehérek a 90. percben egyenlítettek Varga Roland révén.

Vérbeli derbi-hangulat jellemezte a két csapat 221. bajnoki mérkőzését: az újpesti kemény mag már a Himnusz alatt felrobbantott néhány hanggránátot és füstbombát. Ráadásul továbbra sem csitultak el a hazaiaknál a címerváltás körüli viharok, hiszen az újpesti szurkolók egységesen a régi logóval ellátott pólóban drukkoltak a kapu mögötti lelátón, a mezük hátoldalán pedig a "Belga, Gyarmati takarodjatok Újpestről!" felirattal üzentek Roderick Duchatelet tulajdonosnak és Gyarmati Eszter ügyvezetőnek.

Feledhető első 20 perc után Varga Roland a vendégeknek szerezhetett volna gólt, de ziccerben hibázott. Pár percre rá egy ferencvárosi védelmi hibát követően a Diósgyőrből érkezett Novothny Soma fejesével az Újpest jutott előnyhöz. Magasabb fokozatba kapcsolt a Ferencváros, és a kapu előtt pattogó labdát végül Priskin vágta az hazaiak kapujába. A zöld-fehérek a vezetést is megszerezhették volna, ám Windecker a kapun torkában mentette Rui Pedro lövését.

Az 51. percben rövid időre félbeszakadt a játék, mert az újpesti kemény mag hanggránátokat robbantott Dibusz kapuja mögött, ahol a füstöt "vágni" lehetett. Nem sokkal később újabb védelmi baki jött a vendégeknél, amit ezúttal Nagy Dániel váltott gólra, sőt, ha nem véd többször is bravúrral Dibusz, tovább nőhetett volna az újpestiek előnye. Cserékkel próbálta felrázni csapatát Thomas Doll, a ferencvárosiaknak végül a legvégén sikerült döntetlenre menteniük az összecsapást.

A legutóbb ezüstérmes Videoton 3-1-re győzött az újonc Puskás Akadémia ellen, míg a Vasas 1-0-ra nyert a Balmazújváros ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×