eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Bunda is lehetett az andorrai futballkudarc

Bunda is lehetett az andorrai futballkudarc

Egy sportfogadással foglalkozó szakportál szerint az illetékes hatóságoknak vizsgálniuk kellene, hogy nem áll-e vesztegetés a magyar válogatott meglepő andorrai veresége mögött.

A gyanút a fortunaweb.hu szerint már a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs mérkőzés utáni nyilatkozata is megalapozza, mert azt mondta, "itt most valami nagyon nincs rendjén, se a csapatban, se a hozzáállásban. Ha normálisan állunk ehhez a mérkőzéshez, és mindenki a tudását hozza ki, akkor nem hiszem, hogy egy nullra kikapunk."

Miután Andorra csapata a világranglista 186. helyezettje, és 4622 napja nem nyert tétmeccsen, utoljára 2004. október 13-án Macedónia ellen, aztán 34 nyeretlen mérkőzés következett,  ezért a nemzetközi online fogadóirodáknál Andorra győzelme kivételes váratlan esemény lehetett csak, nem pedig ténylegesen lehetséges eredmény.

Az átlagos nemzetközi odds a hazai győzelemre 26,1 volt, míg a magyar sikerre 1,11. A magyar fogadóknak a Tippmix 22-szeres pénzt ígért Andorra győzelme esetén.

Összesen közel 94 ezer fogadás érkezett a mérkőzésre,az össztét 34,6 millió forint volt. Andorra győzelmére a fogadások 17%-a, illetve az össztét 14%-a érkezett, azaz a játékosok összesen több, mint 4,8 milliót tettek fel Andorrára.

Ez az arány a portál szerint nincs rendjén, hiszen a 22-szeres szorzóval számolva összesen

106,6 millió forint kifizetését vállalta úgy a cég, hogy mindeközben a teljes bruttó bevétel csak 34,6 millió forint.

 Ilyen csak akkor fordulhat elő, ha az iroda rosszul határozta meg a szorzókat, vagy akkor, ha a fogadók olyan információk birtokában vannak, amelyről nincs tudomása a fogadóirodának.

Itt az oddszok módosítása azonban nem történt meg, az állami cégnél pedig senki sem döntött úgy a beérkezett fogadásokat látva, hogy intézkedni kellene, azaz vagy módosítani a szorzókat, vagy törölni a fogadást.

A kalkuláció szerint az állami céget nagyjából

79 millió forintnyi kár érte ezen az egy fogadáson.

A lap számításai szerint akár ötvenmillió forintot is lehetett keresni, ha bunda volt a mérkőzés, és akkor a külföldi fogadási oldalak forgalmát még nem is vették számításba, pedig az jóval nagyobb és kevésbé ellenőrzött piac. Ezért vizsgálatot javasolnak a mérkőzés fura kimenetele miatt, hogy teljesen kizárható legyen a manipuláció.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×