INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

puskás ferenc stadion

fürjes balázs

építkezés

költségvetés

Fürjes Balázs: már áprilisban megkezdik a Puskás-stadion építését

Fürjes Balázs: már áprilisban megkezdik a Puskás-stadion építését

Infostart / InfoRádió

Áprilisban kezdik el építeni, és 2019 végére kész lehet az új Puskás Ferenc stadion - mondta el az InfoRádiónak Fürjes Balázs. Az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos szerint átlátható közbeszerzést folytattak le, ennek eredménye lett az aréna nettó 142 milliárd forintos ára.

Több sajtóorgánum is foglalkozott az új Puskás Ferenc stadion felépítésének a költségeivel. Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos az InfoRádiónak elmondta, a stadion ára úgy alakult ki, hogy a magyar állam kiírt egy nyílt, európai uniós, nemzetközi közbeszerzést a Puskás-stadion megépítésére, és a beérkezett olcsóbb ajánlatot kiválasztotta.

"A stadion ára, az építése költsége 142,8 milliárd forint, erre rakódik a 40,5 milliárd forintos áfatartalom, amely viszont visszakerül a költségvetésbe. Ha összehasonlítjuk a Puskás egy székre jutó költségét az elmúlt években épült európai stadionokéval, akkor azt kapjuk, hogy

átlagos áron valósul meg"

- mondta a kormánybiztos. Erről az összegről írja majd alá az magyar állam a szerződést a kivitelezővel, és Fürjes Balázs szerint már egy fillérrel sem emelkedik a költség. A napokban megjelent kormányhatározat csak az teszi lehetővé, hogy az építéshez szükséges összeg mindig az adott év költségvetésében állhasson rendelkezésre.

Fürjes Balázs: már áprilisban megkezdik a Puskás-stadion építését

Fürjes Balázs elmondta, amint aláírják a szerződést a kivitelezővel, átadják a munkaterületet, és

már áprilisban megindul a munka.

"A legfontosabb, hogy 2019 végére egy 67 ezres, UEFA-besorolás szerint ötcsillagos európai stadiont felépítünk, hozzá egy akár 1600 fős multifunkcionális konferenciaközponttal, a szükséges számú parkolóval és minden egyéb kiszolgáló létesítménnyel" - mondta Fürjes Balázs.

Kapcsolódó hang

Fürjes Balázs: már áprilisban megkezdik a Puskás-stadion építését
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018