eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Fürjes Balázs: már áprilisban megkezdik a Puskás-stadion építését

Fürjes Balázs: már áprilisban megkezdik a Puskás-stadion építését

Áprilisban kezdik el építeni, és 2019 végére kész lehet az új Puskás Ferenc stadion - mondta el az InfoRádiónak Fürjes Balázs. Az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos szerint átlátható közbeszerzést folytattak le, ennek eredménye lett az aréna nettó 142 milliárd forintos ára.

Több sajtóorgánum is foglalkozott az új Puskás Ferenc stadion felépítésének a költségeivel. Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos az InfoRádiónak elmondta, a stadion ára úgy alakult ki, hogy a magyar állam kiírt egy nyílt, európai uniós, nemzetközi közbeszerzést a Puskás-stadion megépítésére, és a beérkezett olcsóbb ajánlatot kiválasztotta.

"A stadion ára, az építése költsége 142,8 milliárd forint, erre rakódik a 40,5 milliárd forintos áfatartalom, amely viszont visszakerül a költségvetésbe. Ha összehasonlítjuk a Puskás egy székre jutó költségét az elmúlt években épült európai stadionokéval, akkor azt kapjuk, hogy

átlagos áron valósul meg"

- mondta a kormánybiztos. Erről az összegről írja majd alá az magyar állam a szerződést a kivitelezővel, és Fürjes Balázs szerint már egy fillérrel sem emelkedik a költség. A napokban megjelent kormányhatározat csak az teszi lehetővé, hogy az építéshez szükséges összeg mindig az adott év költségvetésében állhasson rendelkezésre.

Fürjes Balázs: már áprilisban megkezdik a Puskás-stadion építését

Fürjes Balázs elmondta, amint aláírják a szerződést a kivitelezővel, átadják a munkaterületet, és

már áprilisban megindul a munka.

"A legfontosabb, hogy 2019 végére egy 67 ezres, UEFA-besorolás szerint ötcsillagos európai stadiont felépítünk, hozzá egy akár 1600 fős multifunkcionális konferenciaközponttal, a szükséges számú parkolóval és minden egyéb kiszolgáló létesítménnyel" - mondta Fürjes Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×