eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Märcz Tamás szándékosan forgatta fel a csapatát

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint le kell vonni a tapasztalatokat a Montenegró elleni vereségből.

A nemzetközi felkészülési torna első felvonásán, Szlovákia ellen kiütéses győzelemnek (20-5) örülhetett a hazai közönség. A szombati esti folytatásban az a montenegrói válogatott következett, amely a riói olimpia negyeddöntőjében parancsolt megálljt a magyar férfiválogatottnak. Az immáron Märcz Tamás vezette nemzeti egylet egyfajta revansra készülhetett, amely végül elmaradt.

Három kapott gól az első, majd második negyedben, és a harmadik játékrészt is beleszámolva, zsinórban hétszer mattolta a magyarok védelmét Montenegró támadósora. Az előző mérkőzéshez képest öt helyen is megváltoztatott magyar keretben végül Decker Ádám és a csapatkapitány, Erdélyi Balázs volt eredményes, így alakult ki a 9–4-es végeredmény az utolsó dudaszó után.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a találkozó után kiemelte, hogy a szándékosan „forgatta fel” a csapatát.

„Néhány meghatározó játékost kihagytam, megadva az esélyt a fiatalabbaknak, illetve azoknak, akik eddig nem kaptak szerepet. A vereség ellenére pozitívumok is voltak: Lévai Marci például kiválóan védett. Horvátország ellen ismét kemény csata várható, ahol az első perctől kezdve nagyon koncentrált játékot kell bemutatnunk” – mondta a szakvezető az InfoRádiónak.

Märcz Tamás hozzátette, hogy azért kellenek az ilyen mérkőzések, hogy lássa, hol is tartanak valójában.

A magyar férfi vízilabda-válogatott vasárnap 11.30-tól javíthat Horvátország ellen a Tüskeuszodában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×