eur:
393.77
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Európa Liga - Kettős vereséggel esett ki a Debrecen

A múlt heti hazai vereség után Fehéroroszországban 1-0-ra kapott ki a Debrecen a Tarpeda Zsodzinától a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulós párharcának csütörtöki visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól.

A hajdúsági együttes gyakorlatilag a 90 perc alatt semmi veszélyt nem jelentett a rivális kapujára, a fehérorosz csapat viszont az első félidő derekán megszerzett vezetés után már leginkább az eredmény megtartására törekedett. A győztes gólt Vagyim Gyemidovics szerezte a 25. percben.

A Tarpeda Zsodzina a következő körben az osztrák Rapid Wiennel találkozik.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Tarpeda Zsodzina (fehérorosz)-Debreceni VSC 1-0 (1-0)

-----------------------------------------------------

Zsodzina, v: Meckarovski (macedón)

gólszerző: Gyemidovics (25.)

sárga lap: Zaginajlov (34.), Sapoval (43.), illetve Brkovic (62.)

Továbbjutott: a Zsodzina kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel.

Zsodzina:

---------

Fomicsev - Golenkov (Cseljadko, 66.), Klopockij, Lucevics, Cseljagyinszkij, Pankovec - Afanaszjev (Belevics, 87.), Hacsaturjan, Sapoval - Gyemidovics, Zaginajlov (Trapasko, 79.)

Debreceni VSC:

--------------

Radosevic - Jovanovic, Brkovic, Mészáros N., Korhut - Sekulic, Holman, Varga J., Szakály P. (Ferenczi J., 65.) - Tisza, Castillion (Takács T., 57.)

Az első félidőben gyakorlatilag semmi veszélyt nem jelentett az ellenfél kapujára a Debrecen, amely ráadásul még kilátástalanabb helyzetbe került a 25. percben. A Tarpeda ugyanis ekkor szerezte meg a vezetést, az előny birtokában pedig kényelmesen visszaállt védekezni, rendre rombolta a játékot, így a magyar csapatnak esélye sem volt kibontakozni.

A szünet után sem változott a játék képe, sőt a fehéroroszok a 60. percben kapufáig jutottak, miközben a hajdúsági együttesnek gyakorlatilag helyzete sem volt. Az első igazi debreceni helyzetre a 84. percig kellett várni, gól azonban ekkor sem született, két perccel később aztán megint a Tarpeda lőtt kapufát. A mérkőzés összképe alapján a fehéroroszok megérdemelten jutottak tovább a fásultan, ötlettelenül és támadásban szinte semmit nem mutató DVSC-vel szemben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×