eur:
393.76
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Fazekas-Zur Krisztina: Minden porcikám benne volt

Fazekas-Zur Krisztina: Minden porcikám benne volt

Megragadta utolsó esélyét Fazekas-Zur Krisztina, és a múlt heti tesztedzés eredményei alapján bekerült az 500 méteres kajak négyesbe az Európa-bajnokságra. Így Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina, Csipes Tamara összeállításban indul a magyar női kajak négyes a jövő heti, moszkvai Európa-bajnokságon. Erről Fazekas-Zur Krisztina, a Győr olimpiai bajnok kajakozója beszélt az InfoRádiónak.

„Januárban még nagyon bíztam benne, hogy helyet kapok a négyesben, de az első válogatón elbizonytalanodtam, a második válogatón pedig úgy gondoltam, hogy ez biztosan nem lehetséges. De amikor kaptam még egy lehetőséget, végül úgy gondoltam, hogy sikerülhet” - mondta Fazekas-Zur Krisztina, a Győr olimpiai bajnok kajakozója.

Hozzátette: sokkal többet várt magától és nem tudja pontosan mi lehetett a probléma ebben az évben.

„Az első válogatót elszúrtam, a második válogatón pedig nagyon beteg voltam. Nem tudom, miért jött ki ez így, nem tudok rá válaszolni, de remélem, hogy innentől kezdve jobb lesz az évem” - fogalmazott Fazekas-Zur Krisztina.

A Győr olimpiai bajnok kajakozója elmondta, hogy nagyon izgult a tesztedzésen.

"Magabiztos voltam, tudtam, hogy a negyedik lukban jól tudok evezni, de sajnos az egészségi állapotom nagyon rossz volt egész héten és nagyon gyengének éreztem magam. Úgy ültem be a négyesbe, hogy már a bemelegítésnél sokat köhögtem és nem éreztem magamban az erőt, de a szívemet-lelkemet beleadtam. Nem tudom, hogyan voltam képes ekkora energiákat mozgósítani, de minden porcikám benne volt, bizonyítani akartam, hogy a csapathoz tartozom és nagyon örülök, hogy a csajok is úgy érezték, hogy ez jól sikerült” - számolt be az edzésről az olimpiai bajnok kajakozó.

Fazekas-Zur Krisztina azt mondta, ilyenkor mindig csak egy lépéssel gondol előre.

„Most az Európa-bajnokságon szeretnék jól teljesíteni, mindent meg fogok tenni azért, hogy jól menjen a négyes” - jegyezte meg.

Mint mondta, Csipes Ferenc lesz a kinevezett edző, és július 5-én jelölik ki az olimpiai csapatot. A női kajaknégyes összeállításánál számításba veszik az Európa-bajnokságon elért eredményt is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×