INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

olimpia

közlekedés

rio de janeiro

Fél kapacitással fog működni az új Rió de Janeiró-i metró az olimpia idején

Infostart / InfoRádió

Napokkal a riói olimpia kezdete előtt fog csak megnyílni a brazíliai metropolisz 2016-os olimpiai játékokra ígért új metróvonala, amely azonban csak fél kapacitással fog működni - jelentette be pénteken Rodrigo Goulart, Rio de Janeiro szövetségi állam közlekedési minisztere.

A 4-es vonal 16 kilométeres meghosszabbításának teljes egészében működnie kellett volna az augusztus 5-én kezdődő olimpia idejére. Késedelmes megnyitását augusztus elsejére tervezik, ami nem jelent gondot - közölte az illetékes.

"Garantálom a 4-es vonal biztonságos működését annak megnyitásától. Senki nem nyit meg egy új metróvonalat teljes kapacitással" - magyarázkodott a tárca vezető.

Kezdetben csak az olimpiai illetékesek, a versenyekre jeggyel bírók és a hivatalos rendezvények más résztvevőinek teszik lehetővé a Copacabana déli térségét és Ipanemát a szomszédos térségekkel összekötő vonal használatát.

Remények szerint a nagyközönség a szeptemberi paralimpiai játékok után veheti birtokba a vonalat, amely addig napi mintegy 11 ezer embert fog szállítani - mondta a miniszter.

Problémák voltak az építkezés finanszírozásával, a kivitelezés ideje is túl szűkös volt, de a metrót át fogjuk adni - tette hozzá.

A metróvonal megépülése a riói infrastrukturális beruházások egyik kulcsfontosságú ígérete volt a városlakók számára. Ám csakúgy mint a szennyvíz csökkentésre tett ígéret a vitorlás versenyek helyszínén, ez sem a tervek szerint alakult.

A késedelem emlékeztet a 2014-es brazíliai futball-világbajnokságra, amikor számos stadion megépítése elhúzódott és több közlekedési projekt egyáltalán nem készült el - vélik megfigyelők.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018