eur:
390.71
usd:
364.58
bux:
68279.76
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Márciusra elkészül a 2017-es vizes világbajnokság végleges költségvetése

Márciusra elkészül a jövő évi magyarországi világverseny végleges költségvetése - jelentette be Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a testület alakuló ülésén 2016. február 15-én, Budapesten.

A tárcavezető a bizottság elnökeként és kormánybiztosként is felel a verseny megrendezéséért. A testület további tagjai a belügyminiszter, a külgazdasági és külügyminiszter, a nemzetgazdasági miniszter, az emberi erőforrások minisztere, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos, a főpolgármester, a Magyar Úszószövetség elnöke és főtitkára - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében.

Az alakuló ülésen Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos arról számolt be, hogy a sporteseményhez kapcsolódó beruházások a tervek szerint, megfelelő ütemben haladnak.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a szervezőbizottság társelnöke nagyra értékelte, hogy a minisztériumok és a Fővárosi Önkormányzat is felsorakoztak a rendezvény mellett, hiszen csakis közös összefogással érhető el, hogy a budapesti legyen minden idők legjobb FINA-világbajnoksága.

Seszták Miklós kiemelte: a világverseny sikeres lebonyolítása azért is különösen fontos, mert hozzásegítheti Magyarországot ahhoz, hogy eredményesen pályázzon a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezéséért.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×