eur:
393.72
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

"Francia jutalomfalatka a magyar lányoknak"

A magyar női vízilabda-válogatott 18-6-ra győzött a franciák ellen a belgrádi Európa-bajnokság szerdai negyeddöntőjében. A magyar csapat a négy között legközelebb az olaszokkal csap össze. Az olimpiai bajnok Faragó Tamás, a női együttes korábbi szövetségi kapitánya szerint az olaszok elleni meccsen főként mentálisan kell jobbnak lenni.

"Kötelező volt a szerdai győzelem. Ha a sportban léteznek jutalomfalatkák, akkor azt hiszem, a franciák elleni mérkőzést ebbe a kategóriába sorolhatnánk. Ennek a mérkőzésnek elsősorban az volt a célja, hogy a lányok megőrizzék azt az egységet, azt az ambíciót, azt a csapatszellemet és persze játéktudást, amelyet majd az olaszok ellen fel kell mutatni. Mert az olasz válogatott egészen más kategóriát képvisel" - véli Faragó Tamás.

Miután magyar vízilabdáról van szó, és a lányok is a magyar vízilabda részei, ennek megfelelően nálunk teljesen természetes, hogy a férfi és a női válogatottnál az alapkövetelmény, hogy minden világversenyen a legjobb négy közé kerüljünk. Hogy utána mit tudunk ott elérni, az egy más kérdés, de azt hiszem, hogy - ahogy látom a világversenyeket - a négy közé kerülni gyakran nehezebb kerülni, mint utána ott nyerni - mondta a korábbi szövetségi kapitány.

"Az olasz válogatott körülbelül egyenlő erőt képvisel a magyar válogatottal, rendkívül jó és kulturált vízilabdát játszik. Olaszországban a női vízilabdának nagy kultúrája van, ráadásul azok a lányok, akik ebben a csapatban szerepelnek, eléggé ismerik a szakmát, és megfelelő csapdát is képesek állítani" - fogalmazott Faragó Tamás.

Mint mondta, szerinte az olaszok elleni mérkőzés elsősorban egy szellemi ütközet lesz. Az a csapat fog nyerni, amelyik sokkal jobban bírja majd lelkileg is és szellemileg is ezeket a nehézségeket áthidalni.

"Meg fogjuk mutatni, hogy jobbak is lehetünk és vagyunk náluk"

"Hasonló eredményre számítottam, mert ennyi különbség van a két csapat között. Ez lehet néha kevesebb, néha több, de úgy gondolom, hogy közel a maximumot kihoztuk a mérkőzésből" - beszélt a franciák elleni mérkőzés után Bíró Attila, a csapat szövetségi kapitánya.

Volt néhány olyan ítélet, ami nem volt kedvező a számunkra, kaptunk egy-két olyan kiállítást, ami azért megkérdőjelezhető volt - tette hozzá.

"Az elődöntőben az olasz válogatottal találkozunk. Az olasz válogatott az, aki teljesen mindegy, hogy mit játszott az előző nap, egy világversenyen képes bármikor a maximumot hozni. Ez a jelenlegi olasz válogatott a világ legjobbjai közé tartozik. Úgy gondolom, hogy mi is jó úton vagyunk afelé, hogy az élmezőnybe tartozzunk. Meg fogjuk mutatni, hogy jobbak is lehetünk és vagyunk náluk" - fogalmazott Bíró Attila.

"A védekezés lesz a kulcsa a mérkőzésnek. Ha úgy védekezünk, ahogy tudunk, akkor a támadójátékkal biztos nem lesz gond, és akkor meg tudjuk őket verni" - mondta a szövetségi kapitány.

"A saját játékunkkal kell foglalkoznunk"

"Hajtós mérkőzés volt. Örülök, hogy ilyen magabiztosan tudtuk megnyerni ezt a meccset. Szerintem jó rávezetés volt ez az olaszok elleni mérkőzésre. Nagyon örülök, hogy a négybe kerültünk" - mondta a meccs után Keszthelyi Rita.

"Az olaszok ellen kemény mérkőzést várok. Az imént említették az olaszokra a primadonna szót, ez nagyon jó kifejezés lehet rájuk. Nagyon sokat hisztiznek, de nem szabad ebbe belemenni, hanem a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, és akkor nem lehet gond. Szerintem, ha jó a védekezés, akkor higgadtan tudunk támadni. Ha nyugodtan védekezünk, akkor nem lehet probléma." - fogalmazott magyar válogatott vízilabdázó.

"Úgy szállunk vízbe, hogy az olaszoknak ne legyen esélyük"

Megvan a győzelem, benne vagyunk a legjobb négyben. Nem mondom, hogy teljesen tökéletes volt a meccs, hiszen a hat kapott gólból a többség hátrányból volt, vagyis a hátrányvédekezésünk nem volt igazán jó - véli Takács Orsolya világbajnok magyar vízilabdázó.

"Lőttünk sok gólt, úgyhogy azzal nem lehet gond. Este megnézzük az olaszok videóját, és készülünk a csütörtöki meccsre. Az volt a cél, hogy minél jobban koncentráljunk és ez nagyjából sikerült" - mondta Takács Orsolya.

Az olasz elég komplett válogatott. Miskolcon játszottunk velük az Eb-n, ahol győztünk. Azt azért hozzá kell tenni, hogy akkor nem játszott az egyik centerük. Kicsit másmilyen lesz most ez a csapat. Ott jól játszottunk, ezt meg kell tartani. Nehéz mérkőzés lesz, most kivideózzuk őket, és úgy szállunk vízbe, hogy ne legyen esélyük - fogalmazott világbajnok magyar vízilabdázó.

"Kiegyensúlyozott a két csapat"

"Borzasztóan jó csapat az olasz, évek óta ott vannak a topon, nagyon összetettek, minden poszton jó játékosaik vannak, jó kapussal állnak fel - ugyanúgy, mint mi. Ilyen szempontból abszolút kiegyensúlyozott a két csapat. Magunkat nagyon jó erőben érzem, az elmúlt években megszerzett tudást fel kell használnunk." - fogalmazott Szűcs Gabriella vízilabdázó.

Hanganyag: Szabó Gergõ, Dzsubák Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×