eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A Bayern Münchennél is téma a párizsi merénylet

Egy héttel a párizsi merényletek után Josep Guardiola, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője amellett érvelt, hogy vissza kell térni a normális élethez.

"Természetesen ez nem könnyű, de nem állhat meg az élet. Ami Franciaországban történt, az sajnos minden héten megtörténik valahol a világban, Afrikában vagy máshol" - mondta a katalán tréner a Schalke 04 elleni, szombati bajnoki mérkőzést megelőző hagyományos pénteki sajtótájékoztatón.

Guardiola az elmúlt napokban elbeszélgetett válogatott játékosaival, Jerome Boatenggel, Thomas Müllerrel, Manuel Neuerrel és Kingsley Comannal, akik valamennyien ott voltak a múlt pénteki francia-német barátságos mérkőzésen a Stade de France-ban, amelynek környezetében öngyilkos merénylők robbantottak.

A vezetőedző szerint "nem egyszerű a helyzetük", de "rendben vannak". Hozzátette: a csapat alkalmazkodik a biztonsági intézkedésekhez, de ezen túlmenően semmi sem változik a korábbiakhoz képest.

"Elrepülünk Düsseldorfba, hogy gyakoroljuk a foglalkozásunkat és lejátsszuk a meccsünket" - tette hozzá.

A Bayern München az élen áll 12 forduló után, a gelsenkircheni vendéglátó, a Schalke 04 pedig - melyet Guardiola a bajnokság egyik legerősebb csapatának nevezett - az ötödik a Bundesliga tabelláján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×