eur:
394.97
usd:
371.53
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Lemondták a belga-spanyol labdarúgó mérkőzést

A belga kormány tanácsára biztonsági okokból lemondták a kedd estére Brüsszelbe tervezett belga spanyol barátságos labdarúgó-mérkőzést - közölte a belga labdarúgó szövetség.

"A kormány az este kapcsolatba lépett az URBSFA-val, és azt tanácsolta, hogy ne tartsuk meg a mérkőzést" - áll a belga labdarúgó szövetség hétfőn éjjel közzétett nyilatkozatában.

A nyilatkozat szövege szerint a meccs lemondása a péntek éjjeli párizsi merényletsorozat miatt megemelt belgiumi terror-készültségi szinttel, valamint a terrortámadás még szökésben lévő egyik gyanúsítottja utáni hajszával függ össze.

A mérkőzés megtartása már korábban kétségessé vált, miután kiderült, hogy a merénylet-sorozat feltételezett kitervelője belga állampolgárságú, és az előkészületek szálai is Brüsszelbe vezetnek.

A belga labdarúgó szövetség sajnálatát fejezte ki a meccs késői lemondása miatt. "Számba véve ugyanakkor a rendkívüli körülményeket, nem vállalhattunk semmilyen kockázatot játékosaink és szurkolóink biztonságával kapcsolatban" - hangoztatta nyilatkozatában.

A párizsi támadások a francia nemzeti stadion, a Stade de France mellett elkövetett öngyilkos robbantásokkal kezdődtek, miközben az arénában éppen a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzés zajlott. Az utólagos beszámolók szerint a merénylők egyike megpróbált bejutni a mérkőzésre, de a biztonsági ellenőrzésen fennakadt a nála lévő kés miatt, amelytől nem akart megválni.

Londonban hétfőn közölték, hogy a francia labdarúgó-válogatott jelképes okokból mindenképpen pályára akar lépni kedd este az Anglia elleni barátságos mérkőzésen. Angela Merkel német kancellár pedig közölte, hogy a helyszínen tekinti meg kedden Hannoverben a Németország-Hollandia barátságos labdarúgó-mérkőzést, ezzel is demonstrálni kíván a terror ellen. A kancellár mellett a tervek szerint a német kormány több minisztere is ott lesz a VIP-tribünön.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×