INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Életbe léptették Mourinho eltiltását

InfoRádió / MTI
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) pénzbüntetéssel sújtotta a Chelsea vezetőedzőjét, José Mourinhót és életbe léptette egy mérkőzésre szóló eltiltását.

A portugál tréner október elején, a Southamptontól elszenvedett 3-1-es hazai vereség után bírálta a játékvezetőt, ezért az FA 50 ezer fontos (21,8 millió forint) pénzbírságot szabott ki és egymeccses eltiltással is büntette. Utóbbi szankciót felfüggesztették azzal a feltétellel, hogy rögtön alkalmazzák, ha egy éven belül ismét hasonló fegyelmi vétséget követ el.

A szövetség hétfői tájékoztatása szerint mivel Mourinhót a West Ham United elleni találkozón sportszerűtlen reklamálás miatt a bíró elküldte a kispadtól, életbe léptetik az eltiltását és 40 ezer fontos (17,5 millió forint) pénzbüntetést is kapott.

A bajnoki címvédő Chelsea rendkívül gyengén kezdte az idényt: az eddigi 11 forduló során hatszor vereséget szenvedett, így csak 15. helyen áll a Premier League-ben. A vezetőedzőnek szombaton a Stoke City elleni, idegenbeli találkozót kell majd kihagynia.

A címlapról ajánljuk