INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Vízilabda Eb - A férfiak könnyebb, a nők nehezebb csoportba kerültek

InfoRádió / MTI
A 2016-os szerbiai vízilabda Európa-bajnokságon a magyar férfi válogatott könnyebb, a női csapat viszont nehezebb csoportban játszik majd a vasárnapi sorsolás eredményeként.

A waterpoloworld.com szakmai honlap helyszíni beszámolója szerint a belgrádi városházán rendezett eseményen a Benedek Tibor irányította férfi csapat Görögország, Oroszország és Törökország nemzeti csapatait kapta ellenfélnek, míg az új szövetségi kapitánnyal, a Merész Andrást váltó Bíró Attilával készülő női válogatott Hollandia, Oroszország, Görögország, Portugália és Törökország alakulataival szemben száll vízbe a januári kontinensviadalon.

A jövő év eleji Eb-n először vesz részt 16 csapat a férfiaknál és 12 a nőknél. A kontinentális szövetség (LEN) döntése nyomán négy-négy csapattal bővült a mezőny.

A férfiaknál ennek megfelelően az alapszakaszban négy négyes csoportban szerepelnek a válogatottak, a csoportelsők azonnal a negyeddöntőbe kerülnek, a második-harmadik helyezettek pedig keresztbe játszanak a nyolcba jutásért.

A 12 csapatos női tornán ugyanakkor két hatos csoportban zajlik majd a küzdelem, az elsők közvetlenül elődöntőbe jutnak, a második-harmadik helyezettek pedig keresztbejátszással döntenek arról, hogy melyikük folytathatja a legjobb négy között.

A címlapról ajánljuk