eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Labdarúgó NB I - Győzelemmel ünnepelte 3000. bajnoki meccsét az FTC

Története háromezredik bajnoki meccsén a Ferencváros otthon 2-1-re nyert a Bp. Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombat esti zárómérkőzésén.

Az előző bajnoki kudarcát egy nap híján egy évvel ezelőtt, 2014. október 4-én, Diósgyőrben elszenvedő FTC jó sorozata a mai sikerrel tovább tart: immár 31 NB I-es találkozót számlál a veretlensége, és hazai pályáján, a Groupama Arénában továbbra sem kapott ki.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd FC 2-1 (2-1)

Groupama Aréna, 9037 néző, v: Kassai
gólszerzők: Hajnal (35.), Varga R. (39.), illetve Youla (9.)
sárga lap: Sesták (17.), Ramírez (76.), Haraszti (91.), illetve Vernes (7.), Youla (43.), Botka (71.), Nagy G. (75.)

FTC:

Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro - Gera, Nagy Á., Varga R. (Ramírez, 62.) - Lamah (Haraszti, 70.), Hajnal (Cukic, 49.), Sesták - Böde

Honvéd:

Kemenes - Botka, Ignjatovic, Bobál D., Baráth - Nagy G., Hidi (Prosser, 70.), Kamber, Gazdag - Vernes (Holender, 55.), Youla (Vasiljevic, 64.)

Jó iramú, helyzetekben bővelkedő játékot hozott az első félidő. Némi meglepetésre a kispestiek lehetőségei voltak veszélyesebbek, elsősorban azért, mert a hazaiaknál nem vált be az újonnan alkalmazott, háromvédős felállás. Youla révén egyáltalán nem érdemtelenül szerzett vezetést a 9. percben a Honvéd, a folytatásban viszont előbb kiegyenlítetté vált a játék, majd a Ferencváros átvette az irányítást, és négy perc alatt lőtt két góljával még a szünet előtt megfordította az állást.

Jóval eseménytelenebb volt a második periódus, pedig a hazaiak átszervezték csapatukat, és újra a megszokott felállásban játszottak. A hajrában ismét megélénkült a játék, az FTC-nek több ígéretes lehetősége is akadt, de újabb gól ennek ellenére nem született.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×