INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Férfi kézilabda BL - Bravúrgyőzelmet aratott Zágrábban a Veszprém

InfoRádió / MTI
Az előző kiírásban finalista MVM-Veszprém - a kéztöréssel bajlódó Nagy László nélkül - feszült, izgalmas csatában 21-20-ra nyert a horvát HC Zagreb otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában.

Hatalmas iramban kezdett a közel 10 ezer néző támogatását élvező hazai csapat, és mielőtt nagyobb baj lett volna, gyorsan időt kért a Veszprém új vezetőedzője, Xavi Sabaté. Iváncsik Gergő meglőtte 366. BL-találatát, ezzel a klub legeredményesebb gólszerzője lett a legrangosabb európai sorozatban.

A 13. percben, 7-4-es hazai vezetésnél a Veszprém szerb világsztárját, az előző kiírásban gólkirály Momir Ilicet egyből piros lappal kiállították. Többek között Nagy próbálta meg visszafogni őt, annyira felháborodott a bírói ítéleten. A megfogyatkozott vendégek erejéből arra tellett, hogy ne kerüljenek komoly hátrányba.

Cserékkel próbált frissíteni az MVM, és ez nagyon jól bevált: a védelem összeállt - pedig két vezér, Nagy és Ilic hiányzott, ráadásul Christian Zeitz is megsérült -, és a horvátok innentől kezdve - a szünetet is átugorva - közel negyedóráig nem tudtak betalálni. A második félidő elején már a Veszprém vezetett (10-11).

A feszült hangulatú meccsen a hazaiak kikerültek a hullámvölgyből, és visszavették az irányítást. Állandósult a két-háromgólos különbség, miközben változatlanul sok volt a kiállítás és a reklamálás.

Az 57. percben 19-19-re módosult az állás, de a zágrábiak emberhátrányban is betaláltak. Jött az újabb egyenlítés. Horvát időkérés után Mikler Roland védett, majd Gasper Marguc nyolcadik góljával megint a Veszprém vezetett, az utolsó támadásánál pedig a hazaiak elveszítették a labdát.

A Veszprém jövő vasárnap a sereghajtó, pont nélküli török Besiktast látja vendégül.

A címlapról ajánljuk