eur:
389.36
usd:
361.23
bux:
68417.31
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Australian Open - Djokovic ötszettes csata után a döntőben

A világelső szerb Novak Djokovic ötszettes csatában legyőzte a címvédő svájci Stan Wawrinkát, ezzel bejutott a férfi egyes döntőjébe a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A pénteki, 3 és fél órás mérkőzés egészen az utolsó, egyoldalú játszmáig kiegyenlített küzdelmet hozott, Wawrinka kétszer is egyenlíteni tudott, az utolsó felvonásban azonban már csak szenvedett.

A szerb ellenfele az olimpiai bajnok brit Andy Murray lesz a vasárnapi fináléban - a két játékos harmadszor csap majd össze egymással az év első Grand Slam-tornájának döntőjében. Amennyiben a 2011-es és 2013-as fináléhoz hasonlóan vasárnap legyőzi Murrayt, Djokovic a modern éra első férfi játékosa lesz, aki ötször diadalmaskodik a Melbourne Parkban. Emellett még 2008-ban és 2012-ben ért fel a csúcsra.

Djokovic és Murray eddig 23-szor találkozott egymással, külön párharcukban 15-8-ra a szerb vezet.

Eredmény:

férfi egyes, elődöntő:
Djokovic (szerb, 1.)-Wawrinka (svájci, 4.) 7:6 (7-1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×