eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Sportlövő-vb - Sidi 23. összetettben

A címvédő Sidi Péter a 23. helyen végzett a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában, így nem szerzett olimpiai kvótát a Granadában zajló kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon.

A szám olimpiai hatodikja a szombati alapversenyt 1168 körrel zárta, miután a térdelő 40 lövés során 387, fekvőben 395, állóban pedig 386 kört lőtt. A nyolcas döntőhöz 1177 körre volt szükség ezúttal.

Sidi a verseny után a Kossuth Rádiónak arról beszélt, hogy mind a három testhelyzetben benne maradt 4-5 kör, mert nem igazán érzett rá a verseny ritmusára. A komáromiak világ- és Európa-bajnoka hozzátette, jövőre azon lesz, hogy megszerezze a riói olimpiai induláshoz szükséges kvótát.

A 36 éves puskás - aki a mostani vb-n korábban légpuskában a 14. lett, míg fekvőben a selejtezőből nem jutott tovább - az elmúlt időszakban rendre az első magyar olimpiai kvótás volt, miután a 2002-es, a 2006-os és a 2010-es világbajnokságon is megszerezte a kvalifikációt.

A granadai világbajnokságon a magyar csapatból eddig Tobai-Sike Renáta szerzett kvótát a 2016-os nyári ötkarikás játékokra a szerdán sportpisztolyban nyert bronzérmével.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×