eur:
386.87
usd:
355.99
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Az UEFA zártkapus meccsel és bírsággal büntette a Ferencvárost

Egy zártkapus mérkőzéssel és 50 ezer eurós (közel 15,5 millió forint) pénzbírsággal büntette meg kedden az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a Ferencvárost

A klub honlapjának beszámolója szerint az Európa Liga-selejtezőben a horvát Rijeka elleni, idegenbeli mérkőzésen tapasztalt szurkolói rasszista megnyilvánulások, valamint tiltott jelképek használata miatt kapta a büntetést a csapat.

"A Ferencvárosi Torna Club minden jogi lehetőséget és egyéb, rendelkezésre álló eszközt megragad arra, hogy bebizonyítsa, évek óta küzd a kirekesztés, a rasszizmus ellen és a klub nem rasszista, nem kirekesztő, éppen ellenkezőleg" - olvasható a zöld-fehérek állásfoglalásában, amelyben azt is leszögezik, hogy a mostani büntetés kapcsán részletes indoklást kérnek az UEFA-tól, ezt követően pedig egy személyes meghallgatást szeptemberre, amikor Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója és nemzetközi sportjogászok fogják képviselni a Ferencvárost.

A Ferencvárost idén másodszor büntette meg az UEFA: az EL-selejtező első fordulójában a máltai Sliema Wanderers elleni mérkőzést követően 20 ezer eurós pénzbüntetést, valamint szektorbezárást kapott a magyar klub. A nemzetközi szervezet indoklásában akkor is szurkolói rasszista megnyilvánulások és tiltott drapériák használata szerepelt.

Az OTP Bank Liga bronzérmese a második számú európai kupasorozat selejtezőjének első fordulójában kiejtette a Sliema Wanderers csapatát, majd a második körben kettős vereséggel búcsúzott a Rijeka ellen.

Címlapról ajánljuk
Bóka János: három fő prioritásunk lesz az uniós elnökség idején

Bóka János: három fő prioritásunk lesz az uniós elnökség idején

Intézményi, biztonsági és politikai szempontból is bizonytalan helyzetben veszi át Magyarország július 1-jén az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, de jól haladnak az előkészületek, és a váratlan helyzetek kezelésére is képesek lesznek - mondta Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter egy háttérbeszélgetésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Festménynyomozás, a műkereskedelem legjei, hogyan készül a műtárgy?

Festménynyomozás, a műkereskedelem legjei, hogyan készül a műtárgy?

2024-ben nyolcadik alkalommal rendezi meg a műtárgy.com vezető műkereskedelmi információs portál a Műtárgyak Éjszakája Fesztivált rekordszámú, 113 művészeti programmal. Tavalyhoz képest 22 új, összesen 71 helyszínen várják a műtárgyak szerelmeseit.  Az idei év központi tematikája a műtárgyak titokzatos történetére, provenienciájára fókuszál, ezért a restaurátor programok kiemelt szerepet kapnak. Ezeken a műtárgy „lecsupaszodik”, a restaurátorok előtt megelevenedik a műtárgy legféltettebb története: múltja, sérülései, hiányossága vagy éppen az alkotó személyisége is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×