eur:
391.29
usd:
366.73
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Ezek a feladatok Rióig

Számos olimpiai sportág nem kellőképpen népszerű Brazíliában, így a riói játékok előtti két évben a szervezőknek sok tennivalójuk van - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Aján Tamás, a NOB tiszteletbeli tagja. A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke szerint, a 2016-os riói olimpia előtt is középpontban lesznek a biztonsági kérdések.

"Nagyon sok feladata lesz a szervező-bizottságnak, hogy úgy utazzon oda a jelenlegi 204-205 ország képviselője, hogy biztonságban érkezzék magukat."

A sportdiplomata emlékeztetett arra, hogy már a londoni olimpia biztosítására is rengeteg pénzt fordítottak, pedig Rio de Janeirónál biztonságosabb városról volt szó. Aján Tamás kitért a szervezők egyéb teendőire is.

"Nagyon sokat számít, hogy Brazíliában van néhány sportág, amely abszolút viszi a pálmát. A probléma inkább az, hogy Brazíliában kevesebb olyan nyári olimpiai sportág van, mint amennyi például Londonban - a britek sportszeretetéből adódóan. Sok sportágról kevesebbet tudnak Brazíliában és ezek nem is kapnak annyi támogatást. Néhány sportág a brazil emberek lelkét és érdeklődését nem fogja úgy felkelteni, mint például a labdarúgó vb felkeltette" - fogalmazott Aján Tamás.

A MOB elnökségi tagja, tiszteletbeli főtitkára szerint reálisan a 14-15. helyet célozhatja meg a magyar küldöttség 2016-ban, de minden megtesz ő maga is azért, hogy Magyarország megőrizze helyét a legjobb 10-ben. Megjegyezte, hogy ez Európán kívül szinte mindig nehezebb feladat.

A NOB tiszteletbeli tagja arról is beszélt, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság mindent megtesz azért, hogy az orosz-ukrán konfliktus ne gyűrűzzön be a sportéletbe. Hozzátette: Oroszországban továbbra is rendeznek versenyeket, és a józan nemzetközi sportvezetők megpróbálják távol tartani magukat attól, hogy bármilyen bojkottal vagy egyéb hasonló kijelentéssel éljenek Oroszország felé.

Az Aréna teljes műsorát meghallgathatja ha ide kattint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×