eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Babosék sokat várnak az amerikai versenyszezontól

Az idei célok bővültek a páros világbajnokságra való kijutással - mondta a molcsapat.hu-nak Babos Tímea edzője és édesapja. Babos Csaba kiemelte, hogy a hamarosan kezdődő amerikai versenyszezontól sokat várnak, és a páros versenyekre is igyekeznek több energiát fordítani. A MOL-csapat teniszezője ezért folytatja a közös munkát a francia Kristina Mladenoviæ-csal, akivel döntősök voltak Wimbledonban.

Babos Tímea egyesben a 98. helyen áll a legfrissebb világranglistán. Elégedettek a jelenlegi pozícióval?

Soha nem gondolkodtunk világranglistás helyezésekben. Nyilván ahogy halad előre Timi és egyre jobban teniszezik, annál jobb helyen áll majd. Egyéniben volt már ennél jobb, és még lesz is. Nagyon balszerencsésen, egy vírusos betegséggel indult az év, utána nagyon nehezen lendült formába. Mire ez sikerült, jött az az időszak, mint tavaly, amikor nem szerzett pontokat. Most pedig pont azok a hetek vannak mögöttünk, amikor tavaly is pontjai voltak, ezek kieshetnek, viszont a közeljövőben sokkal több pontot fog majd gyűjteni, úgyhogy egyéniben a ranglistán lényegesen előbbre léphet majd.

A páros ranglistán is?
Ott egyetlen célunk lehet: három helyet javítani, és akkor minden idők legjobb páros ranglistás helyét érheti el Babos Tímea.

A páros világbajnokságra való kijutásra a mostani jó eredmények miatt több időt és energiát fordítanak?
Idáig nem kerülhetett ez szóba, mert különböző versenyeken különböző partnerekkel játszott. A páros világbajnokságra az év legjobb tizenegy versenye alapján lehet eljutni, de csak az azonos partnerrel elért eredményeket számítják bele. Timiék úgy tizenkettedikek ezen a ranglistán, pedig csak két versenyük van a tizenegyből, tehát még bőven van javítási lehetőségük.

Hamarosan kezdődik az amerikai versenykörút. Mit várnak ettől, különös tekintettel US Openre?
Nyilván most már mindenki azt várja, hogy az amerikai nyílt teniszbajnokság után megint ünnepelhetünk. Jó lenne, ha ez ilyen egyszerű lenne. Ott már mindenki nyerni akar. Csak egyet remélek, hogy egészségesen fel tud készülni a versenyekre, és élvezni fogja a játékot. Ha ez így lesz, akkor emelt fővel jöhet le a pályáról.

További részletek a molcsapat.hu-n
Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×