eur:
389.16
usd:
362.56
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Már csak nyolc csapat van versenyben

Európai és dél-amerikai rangadóval folytatódik a brazíliai labdarúgó-világbajnokság, ahol már csak nyolc csapat küzd a végső győzelemért.

Tegnap este lejátszották az utolsó nyolcaddöntőket is a brazíliai labdarúgó világbajnokságon. Argentína hosszabbításban győzte le Svájcot 1:0-ára, míg Belgium szintén hosszabbításban búcsúztatta 2:1-es győzelmével az Egyesült Államok csapatát. Ezzel kialakult a világbajnokság legjobb nyolc csapatának mezőnye. Érdekesség, hogy a legjobb nyolcba végül kizárólag a csoportkörök győztesei jutottak be. Négy európai, három dél-amerikai és egy közép-amerikai csapat került a negyeddöntőkbe.

A folytatásban a felső ágon a néha meglepően gyengén játszó, két győzelem mellett két döntetlent is begyűjtő és csupán büntetőkkel továbbjutó házigazda Brazília a négy győzelemmel álló Kolumbiával játszik majd a dél-amerikai rangadón. A győztes a legjobb négy között az európai rangadó, a Franciaország-Németország találkozó továbbjutójával játszik majd. Érdekesség, hogy Franciaország és Németország is afrikai kapott a legjobb 16 között, és mindkét válogatott nehéz mérkőzésen van túl.

Az alsó ágon az eddig négy győzelemmel álló Hollandia a csoportjában Uruguayt, Olaszországot és Angliát is megelőző Costa Ricával találkozik. A másik mérkőzésen A tegnap este győztes Argentína Svájc után egy újabb masszív európai ellenfelet kapott, Belgium személyében.

A brazíliai labdarúgó világbajnokságon ma és holnap szünnap van, a Franciaország-Németország és a Brazília-Kolumbia negyeddöntőket pénteken rendezik.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×