eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Di Maria nyugdíjba küldte Hitzfeldet

Az argentinok megérdemelt győzelemről beszélnek, a rivális svájciak pedig a kiesés ellenére büszkék a teljesítményükre a két válogatott keddi, világbajnoki nyolcaddöntője után, amelyet a dél-amerikaiak hosszabbítás után nyertek meg, s amely az európai csapat szakvezetőjének, Ottmar Hitzfeldnek az utolsó mérkőzése volt.

A meccset Angel Di Maria 118. percben szerzett gólja döntötte el. Svájc az 1954-es, hazai rendezésű vb óta először szerepelhetett volna a legjobb nyolc között.

Alejandro Sabella, az argentinok szövetségi kapitánya gratulált csapatának, amely szerinte taktikailag fegyelmezetten játszott, és megérdemelten harcolta ki a továbbjutást.

"Ezt a mérkőzést már 90 perc alatt meg kellett volna nyernünk" - jelentette ki Sabella. "Az első félidő kiegyenlített volt, a svájciaknak volt két tiszta gólszerzési esélyük, a második játékrészt azonban egyértelműen mi uraltuk. Volt öt vagy hat kapura lövésünk, aztán a ráadásban is több gólhelyzetünk akadt."

Hitzfeld előzetesen azt ígérte, hogy kikapcsolják Lionel Messit a játékból, vagy legalábbis lelassítják, s ez egészen az utolsó percekig sikerült is. Amint azonban a Barcelona négyszeres aranylabdása egy kis helyhez jutott, máris gólpasszt adott Di Mariának, aki nem hibázott.

Hitzfeld már a vb előtt bejelentette, hogy ez lesz az utolsó nagy tornája, utána visszavonul, s a búcsú pillanata most jött el. A német szakember a kiesés ellenére azt mondta: büszke a játékosaira.

"A csapatom mindent megtett. A mérkőzés utolsó három percében átéltem mindazt, amit egy futballtréner átélhet. Ilyen érzelmeket csak a labdarúgás tud kiváltani. Svájc ma elnyerte az egész világ rokonszenvét, erre büszkék lehetünk" - fogalmazott a 65 éves, láthatóan meghatott mester, aki néhány órával a találkozó előtt tudta meg, hogy Németországban elhunyt 82 éves bátyja.

A tréner párhuzamot vont az emlékezetes, 1999-es Bajnokok Ligája-döntővel, amelyben akkori csapata, a Bayern München az utolsó pillanatokban bukta el a győzelmet a végül 2-1-re diadalmaskodó Manchester Uniteddel szemben. Hitzfeld a bajorokkal és a Borussia Dortmunddal összesen hét bajnoki címet nyert a Bundesligában, s mindkét együttessel diadalmaskodott a Bajnokok Ligájában is. A svájci válogatott kispadján 2008 óta ült, s ez idő alatt alaposan átalakította a csapatot, amelyet két vb-re is kivezetett. Szakértők szerint a fiatal, tehetséges gárdával több évig "nem lesz gondja" az utódnak, Vladimir Petkovicnak.

A kétszeres világbajnok argentinok szombaton Belgiummal találkoznak a negyeddöntőben.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×