eur:
389.66
usd:
363.21
bux:
68186.42
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Döntetlent ért el az FTC Máltán

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a keddi első mérkőzésen a máltai Sliema Wanderers vendégeként a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik a Puskás Ferenc Stadionban, a továbbjutó a második körben a horvát HNK Rijekával találkozik.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Sliema Wanderers (máltai)-Ferencváros 1-1 (1-0)

Ta'Qali, Ta'Qali Stadion, 500 néző, v.: Hunter (északír)
gólszerzők: Ohawuchi (39.), illetve Nalepa (76.)
sárga lap: Mintoff (36.), A. Muscat (86.), illevte Busai (14.), Nagy (41.), Kukurozovic (45.), Bönig (53.), Holman (89.)

Sliema Wanderers:

Zammit - G. Muscat (Cilia, 68.), Scozzese, Bianciardi, A. Muscat - Mintoff, Potezica, Barbetti - Scerri, Ohawuchi - Mifsud

Ferencváros:

Dibusz - Bosnjak, Mateos, Nalepa, Bönig - Kukurozovic (Holman, 82.), Gyömbér, Busai (Somália, a szünetben), Nagy (Cukic, a szünetben) - Böde, Lauth

A Ferencváros kezdte támadóbb szellemben a mérkőzést, negyedóra elteltével, Busai szabálytalansága után mégis a máltaiak szerezhették volna meg a vezetést, a megítélt büntetőt azonban Mifsud mellé lőtte. A folytatásban a magyar csapat előtt több lehetőség is adódott, de egy kontratámadásból a hazaiak lőttek gólt, így ők vonulhattak előnnyel a pihenőre. A nagy hőségben a félidő derekán ivószünetet rendelt el a játékvezető.

A fordulást után a máltaiak átvették az irányítást, többször is veszélyeztettek, a Ferencvárost elkísérő maroknyi szurkolócsoport pedig a hajrá előtti újabb ivószünetben jogosan adott hangot nemtetszésének. Úgy tűnt, ez használt, néhány perccel később, egy szabadrúgás utáni kipattanóból ugyanis egyenlítettek a zöld-fehérek. A folytatásban aztán a házigazdák még rúgtak egy kapufát, az eredmény azonban már nem változott.

További eredmények:
Jeunesse Esch (luxemburgi)-Dundalk (ír) 0-2 (0-0)
Shkendija (macedón)-Zimbru (moldovai) 2-1 (1-0)

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×