eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mit érzett Neymar a horvátok ellen?

Nem érezte magán a nyomást, és többek között ennek köszönhetően játszott kiválóan Neymar, a házigazda brazil labdarúgó-válogatott kulcsembere a Kamerun elleni utolsó világbajnoki csoportmérkőzésen hétfőn.

A csapat a 22 esztendős csatár duplájának is köszönhetően nyert 4-1-re, és csoportelsőként ment tovább a nyolcaddöntőbe és találkozik majd egy másik dél-amerikai együttessel, a chileivel.

"Mindig is mondtam, hogy nincs teher, ha egy teljes csapat áll mögötted. Ez, amiről álmodtam kisgyerek korom óta, és mindig is ilyen meccseket szerettem volna játszani" - fogalmazott Neymar.

Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány kiemelte, hogy csatára igazi versenyzőtípus, és ezt mindig is hangoztatta:

"Nem csak a mi csapatunkban vannak sztárok. Például az argentinok játéka Messire épül."

A brazilok mögött a mexikóiak jutottak tovább az A jelű kvartettből, miután 3-1-re verték a horvátokat. A közép-amerikai gárda a 72. és 82. perc között háromszor is eredményes volt, a végén Ivan Perisic csak szépíteni tudott.

Miguel Herrera szövetségi kapitány a 35 éves Rafael Marquez teljesítményét emelte ki.

"Egy pillanatig sem hezitáltam, hogy a vb előtt őt nevezzem ki csapatkapitánynak. Igazi vezér!" - mondta Herrera. "Az első akadályt átugrottuk. Most egy napig ünneplünk, aztán már a hollandok elleni vasárnapi nyolcaddöntőre összpontosítunk."

A második találat szerzője, Andrea Guardado osztotta a szövetségi kapitány véleményét:

"Marquezt már többen visszavonultatták volna. Rá kell nézni, úgy játszik, mint egy 23 éves."

A horvátok szövetségi kapitánya, Niko Kovac csapata búcsúja után jelezte, hogy nem lát okot, amiért ne maradhatna posztján. Hangsúlyozta, az is nagy siker volt, hogy kijutottak a világbajnokságra, és a csoportban Brazília és Mexikó számított favoritnak.

"Az elmúlt fél évben olyan jeleket mutatott a csapatom, amely alapján szeretném, ha folytatnánk a közös munkát" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×