eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ribery távolléte felszabadította a franciákat

Ahogy most Brazíliában, úgy a korábbi dél-amerikai labdarúgó-világbajnokságokon is hullámzóan teljesítettek az európai válogatottak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ághassi Attila, az Index sportújságírója. Az InfoRádió sportrovatvezetője, Dénes Tamás szerint fontos hatása lehet a brazíliai környezetnek is.

"Egyrészt túl vannak játszva az európai sztárok, másrészt nem tudják elviselni a klímát, a páratartalmat, azt, hogy hidegből mennek a melegbe és fordítva. Meggyőződésem, ha ezeket a mérkőzéseket mondjuk Európában játszanák, akkor azok más eredményt hoznának" - vélekedett Dénes Tamás, az InfoRádió sport rovatának vezetője.

"Az évszakok közti különbségek is biztosan közrejátszanak a csapatok szereplésében, figyelembe kell venni, hogy a dél-amerikai játékosok ebbe a klímába születtek bele, élettanilag ehhez alkalmazkodtak. Ezek után mindenki kíváncsi arra, hogy ilyen körülmények között mikor tud egymás után kétszer is egy európai csapat jól játszani" - jegyezte meg Ághassi Attila.

Az Index sportújságírója emlékeztetett arra, hogy a '62-es chilei vagy a '78-as argentin sorozatot is pontosan ilyen kilengések jellemezték: volt egy jó meccse egy európai csapatnak, de magas szinten folyamatosan nem tudott jól játszani.

"A francia válogatott például két jó meccsen van túl. Meglátjuk majd, hogy mire mennek, mert egyelőre naponta kell átrajzolnunk azt a táblázatot, ami az esélyeket jelenti, hogy ki kivel fog játszani. De ha minden papírforma szerint marad, akkor a franciák gyorsan rá fognak akadni a német válogatottra a nyolc között és akkor érdekes események lesznek" - tette hozzá Dénes Tamás.

"Az tetszik a legjobban a franciákban, hogy Ribery egyáltalán nem hiányzik. Úgy tűnik, az ő távoléte felszabadította a többieket. Sokkal gördülékenyebb a támadásuk és nincs az meg a fejekben, hogy ott van a szélen Ribery, adjuk neki is a labdát, hanem olyan pozitív változást hozott ki belőlük, hogy sokkal jobban mernek vállalkozni és jóval bátrabbak a korábbiaknál" - értékelte az együttest Ághassi Attila.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×