INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Bahreini Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang

InfoRádió / MTI
A nemzetközi sajtó az izgalmas és látványos előzéseket, a győztes Lewis Hamilton és másodikként zárt csapattársa, Nico Rosberg csatáját, valamint a Ferrari gyengélkedését elemezte a vasárnapi Forma-1-es Bahreini Nagydíj másnapján.
Olaszország:

Gazzetta dello Sport:

"Micsoda show! De a Ferrari nélkül. Hamilton legyőzte Rosberget egy hosszas csatában. A küzdelmük elfeledtette az első két futam unalmasságát."

Corriere dello Sport:
"Sötét éjszaka a Ferrari számára. Az izgalmat és a látványt a Mercedes szolgáltatta."

Tuttosport:
"A Vörösök még mindig a vert mezőnyben."

La Repubblica:
"Nagy fölényben a Mercedes, rémálom a Ferrari számára. Sorozatban harmadszor diadalmaskodott a német istálló, a Vörösök pedig katasztrofális versenyt futottak."

La Stampa:
"Lewis és Nico, micsoda buli. A világbajnoki cím családi ügy lett. Hamilton és Rosberg befejezte a barátságot, s hivatalosan is ellenfelekké vált."

Spanyolország:

El País:
"A Mercedes Red Bullnak öltözött. Hamilton és Rosberg sorozatban másodszor aratott kettős győzelmet."

El Mundo:
"Úgy tűnik, a Forma-1 szereti a káoszt. Rendre megváltoztatják a szabályokat, hogy mindenki a nulláról kezdhesse újra. Ezúttal a Mercedes épített olyan autót, ami a leggyorsabb a jelenlegi előírások mellett. A többi csapatnál csak panaszkodnak."

El Periódico:
"Hamilton és Rosberg elszórakoztatta magát Bahreinben. A Mercedes pilótái újfent bebizonyították, hogy ők uralkodnak a Forma-1-ben."

Marca:
"A Forma-1-ben terjeszkedni kezdett az unalom, ennek ellenére a bahreini futam nagyszerű látványosságot kínált."

As:
"A Mercedes fölénye már-már bántó a többi csapat számára. Ezzel együtt élmény volt látni, ahogyan Hamilton és Rosberg megharcolt a győzelemért."

Ausztria:

Kurier:
"Kemény csata és szívből jövő öröm. Az ezüstszínű látványosság a 19. körben csúcsosodott ki, amikor a Mercedes-pilóták úgy harcoltak egymással, ahogy csapaton belül még soha."

KronenZeitung:
"A Forma-1 jobb belátásra bírta a kritikusokat Bahreinben. Nem beszéltünk a motorok hangjáról és az üzemanyag-áramlásról, volt viszont helyette számtalan látványos támadás és előzés, egy őrületes baleset, valamint a mezőnyből kimagasló Mercedes-istálló."

Österreich:

"Így képes igazán szórakoztatni a Forma-1."

Franciaország:

L'Équipe:
"Hamilton, a hódító. Egy nagyszerű verseny és számos párharc után Hamilton egy másodperces előnnyel győzött csapattársa, Nico Rosberg előtt."

Libération:
"A csillagemblémás márkának harsány volt a fénye a bahreini éjszakában. Újabb kettős Mercedes-siker."

Le Parisien:
"Hamilton és Rosberg elnyomta a konkurenciát. A brit és a német pilóta Ezüstnyilai verhetetlenek, s a szezon harmadik versenyén is diadalmaskodtak."

A címlapról ajánljuk