eur:
389.7
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bemikrofonozott vízilabdabírók

A magyar szövetség elnökségi tagja és a szövetségi kapitány is elégedett volt a keddi, Egyesült Államok ellen megnyert mérkőzésen alkalmazott újítással. A találkozón a szurkolók egy hangosbemondón keresztül hallhatták a játékvezetők ítéleteit.

Benedek Tibor szövetségi kapitány elégedett volt a magyar férfi vízilabda-válogatott játékával az Egyesült Államok ellen 13:6-ra megnyert mérkőzésen. A szakvezető szerint a hétvégi szolnoki tornára jó felkészülés volt a keddi meccs.
Hozzátette: a játékosok jól teljesíttettek, és láthatóan el is fáradtak, ami jó, mert a hétvégi nemzetközi torna előtt érzik, hogy milyen a sorozatterhelés egy nagy nemzetközi viadalon.

A meccsen egyébként a 2000 szurkoló egy hangosbeszélő és egy közvetítő szakember segítségével hallhatta a játékvezetők ítéleteit. Gergely István, a magyar szövetség elnökségi tagja azt mondta: a vízilabda közérthetőségét és népszerűségét szeretnék növelni az újítással.

Kiemelte, a cél az volt, hogy a játékvezetők csak azokat a szituációkat ítéljék meg, amiket meg is tudnak indokolni, ezt pedig értsék a szurkolók. "De azt is szerettük volna elérni, hogy a bírók jobban tudjanak egymással is kommunikálni" - tette hozzá.

Gergely István kiemelte, ahhoz, hogy elterjedjen ez az újítás, minden uszodában biztosítani kell a technikai feltételeket.
Az amerikaiak elleni barátságos meccsen a szpíker Petrovics Mátyás, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a BVSC női együttesének jelenlegi vezetőedzője volt.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×