eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Ecclestone: komikus a megváltozott Forma-1

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone szerint az idei szabályváltoztatások és a turbómotorok miatt "teljes bohózattá" vált az autós gyorsasági-világbajnokság, amelynek első hivatalos tesztje még zajlik a spanyolországi Jerezben.

"Megmondtam, hogy ez fog történni. Ha így szeretnének versenyezni, akkor Le Mans-ba kellene menniük" - nyilatkozta a 83 éves brit üzletember a Sportsmailnek, utalva a legendás franciaországi pályán évente sorra kerülő 24 órás megbízhatósági viadalra.

A 2,4 literes V8-as motorok helyett a mostani szezontól 1,6 literes turbó erőforrásokkal szerelik fel az F1-es autókat, ezt a változtatást Ecclestone "abszurdnak" nevezte.

"A nézők hangos motorokat akarnak, valami különlegességet várnak a Forma-1-től, ez mindig is így ment ebben a sorozatban" - mondta, hozzátéve, hogy a mostani erőforrások túlságosan csendesek.

Az autósport elitkategóriájának irányítója szerint ráadásul az új motorokkal az istállók egyáltalán nem spórolnak az üzemanyagköltségen. A brit üzletember szerint a költségek csökkentéséhez csupán arra lenne szükség, hogy a csapatok kevesebb kamionnal utazzanak a versenyek helyszíneire.

Ecclestone szerint mindezek ellenére még lehet érdekes az idei szezon.

A ma befejeződő jerezi teszt első három napján a címvédő Red Bull sokat szenvedett új autójával, ugyanis a sorozatban négy vb-t nyert Sebastian Vettel, valamint a frissen szerződtetett ausztrál Daniel Ricciardo alatt néhány kör után egyaránt megadta magát az RB10-es modell.

A Forma-1-es világbajnoki idény március 16-án, az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 14:10
×
×
×
×