eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Australian Open - Nadal magabiztosan verte Federert

A világelső Rafael Nadal három szettben, 2 óra 23 perc alatt legyőzte a négyszeres bajnok Roger Federert pénteken az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjében.

A két világsztár 33. összecsapásán a 13-szoros Grand Slam-tornagyőztes spanyol rövidítésben hozta a brék nélküli első játszmát, amelyben 17 GS-trófeánál tartó svájci riválisa 23 ütést rontott el. A folytatásban a felsebzett tenyerét kezeltető, 27 esztendős mallorcai 3:2-nél, nyolcadik lehetőségét kihasználva elvette 32 éves ellenfelének adogatását, majd előnyét tartva magabiztosan hozta a második felvonást.

Az újabban Stefan Edberg irányításával készülő Federer a harmadik szettben hamar elvesztette a szerváját, majd ugyan visszavette azt, de az újabb brékre már nem tudott válaszolni. Az összesen 50 ki nem kényszerített hibát - kétszer annyit, mint ellenfele - vétő svájci a 2007-es wimbledoni döntő óta nem győzte le Grand Slam-tornán a spanyolt, aki immár 23-10-re vezet kettejük különpárharcában.

A Melbourne-ben 2009-ben bajnok Nadal a vasárnap magyar idő szerint 9.30 órakor kezdődő fináléban az idén még veretlen, szintén svájci Stanislas Wawrinkával találkozik, akit mind a 12 eddigi meccsükön legyőzött.

Eredmény:
férfi egyes, elődöntő:
---------------------
Nadal (spanyol, 1.)-Federer (svájci, 6.) 7:6 (7-4), 6:3, 6:3

korábban:
női páros, döntő:
----------------
Errani, Vinci (olasz, 1.)-Makarova, Vesznyina (orosz, 3.) 6:4, 3:6, 7:5

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×