eur:
389.32
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sílövészetben is ott leszünk az olimpián

Sílövészetben egy-egy férfi és női kvótát kapott Magyarország a február 7-én kezdődő szocsi téli olimpiára, így a magyar csapat immár 16 fős.

Kaszó Klára, a Magyar Síszövetség ügyvezető elnöke az MTI érdeklődésére csütörtökön elmondta, az is eldőlt, hogy Szőcs Emőke és Gombos Károly indulhat a sportág sprint és egyéni számában.

A sportvezető arról is beszámolt, hogy alpesi síben Miklós Edit, Berecz Anna és Farkas Norbert képviseli a magyar színeket. Berecz mind az öt számban indul, Miklós a műlesiklást kihagyja, míg Farkas műlesiklásban és óriás-műlesiklásban áll rajthoz.

Sífutásban egy-egy férfi és női indulási joga van Magyarországnak, az erősebbik nemnél Szabó Milán lesz olimpikon, a női versenyző kilétéről pedig még nem született döntés.

A Szocsiba utazó magyar olimpiai csapat az újabb két kvótával immár 16 fős. A hét síelőn kívül nyolc rövid- és egy nagypályás gyorskorcsolyázó indul. Előbbi sportágban Knoch Viktor, Béres Bence, Liu Shaolin Sándor, Lajtos Szandra, Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Keszler Andrea és Kónya Zsófia vehet részt az ötkarikás játékokon, míg utóbbiban Nagy Konrád 1500 méteren.

A 16 meglévő kvótán túl több sportágban a tartalékok között szerepelnek a magyarok, így visszalépések esetén a gyorskorcsolyázó Lykovcán Ágota 500 méteren, a hódeszkás Gyarmati Anna az úgynevezett slopestyle-ban (trükkös akadályverseny), míg a kenuban olimpiai bajnok Pulai Imre szánkóban reménykedhet az indulásban.

A sportági szövetségeknek péntek délig kell jelezniük a nevezéseket a Magyar Olimpiai Bizottságnál. A Szocsiba utazó magyar csapat ünnepélyes fogadalomtétele hétfőn lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×