eur:
389.29
usd:
362.6
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lemondott az FC Barcelona elnöke

Lemondott posztjáról Sandro Rosell, az FC Barcelona elnöke.

A döntés hátterében az áll, hogy Neymar tavalyi átigazolásának tisztázására az egyik klubtag, Jordi Cases bírósági keresetet nyújtott be. Ebben hűtlen kezeléssel vádolta meg Rosellt, azt állítva, hogy hamis szerződéssel eltitkolta, mennyit is fizetett valójában a Barcelona a brazil csatárért.

Rosell a hét folyamán azt mondta, hogy az 57 millió euró, amit Neymar bemutatásakor bejelentettek, valós, Cases szerint viszont nem ennyibe került a labdarúgó klubváltása.

Rosell csütörtök este a rendkívüli igazgatótanácsi ülésen nyújtotta be lemondását, aztán sajtótájékoztatón közölte a média képviselőivel. Ezen elmondta azt is, hogy helyét mandátuma 2016-os lejártáig a klub alelnöke, Josep Bartomeu vesz át.

"Fenyegetéseket kaptam és vádaskodások értek, emiatt átgondoltam a helyzetemet, figyelembe véve a hűtlen kezelésről szóló bírósági ügyet is" - indokolta döntését Rosell, hozzátéve, hogy szerinte korrekten jártak el Neymar szerződtetésekor.

Pablo Ruz bíró szerdán jelentette be, hogy vizsgálat indul az ügyben.

Rosell - akit 2010-ben választottak meg a klub élére - azért is döntött a távozás mellett, hogy a várható hosszas pereskedés ne rontsa a Barcelona imázsát. Tavaly áprilisban még úgy nyilatkozott, hogy 2016-ban egy második ciklusra is versenybe száll az elnöki posztért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×