eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

FIFA: Champagne harcba szállhat

Médiaértesülések szerint azt jelenti majd be hétfőre összehívott sajtótájékoztatóján a francia Jerome Champagne, hogy 2015-ben indul a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjáért.

Az 55 éves szakember 2002 és 2010 között a jelenlegi elnök, Joseph Blatter jobb kezeként, helyettes-főtitkár, illetve tanácsadó minőségben dolgozott a FIFA-ban, majd távozását követően hátrányos helyzetű térségekben - mint Koszovó, Palesztina - tevékenykedett a futball felemelkedéséért. Két éve egy 26 oldalas dokumentumot jelentetett meg, amelyben leírta, miként képzeli el a FIFA működését és szerepét a 21. század labdarúgásában.

A március 10-én 78 éves, 1998 óta elnök Blatter egyelőre nem közölte, hogy indul-e a másfél év múlva esedékes választáson, ugyanakkor jelezte: még nem érzi magát fáradtnak a 209 tagországot számláló szervezet vezetéséhez. Tervei szerint júniusban, a FIFA kongresszusán jelenti majd be, hogy jelölteti-e magát újból.

Michel Platinit, az európai szövetség (UEFA) elnökét szintén Blatter lehetséges utódjaként emlegetik.

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×