eur:
389.19
usd:
362.62
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Montezemolo most már nyerni akar

Luca di Montezemolo, a Forma-1-es Ferrari istálló elnöke elvesztette türelmét az után, hogy az idén Fernando Alonsónak ismét nem sikerült világbajnoki címet nyernie, a csapat pedig csak a harmadik helyen zárt a konstruktőrök pontversenyében.

"Annyiszor szalasztottuk már el a sikert egy hajszállal, hogy most már mindenképp nyernünk kell - jelentette ki egy televíziós interjúban a 66 éves elnök. - Az idei évet jobb lesz elfelejtenünk, csalódás volt az egész."

A Renault-val 2005-ben és 2006-ban is vb-t nyert Alonso jelentős hátránnyal lett második az összetettben az immár négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Red Bull 26 éves német pilótája mögött, a Ferrari istálló pedig a szezon hajrájában nem tudta megtartani a második pozíciót a Mercedesszel szemben a csapatok versenyében.

Montezemolo szerint a gyenge teljesítmény legfőbb oka az volt, hogy a gárda képtelen volt az idény második felére tovább fejleszteni az autót.

"Mindenünk megvan, ami a győzelemhez kell, mégsem sikerül elérnünk a kívánt eredményeket - mondta az elnök. - Jövőre olyan autót akarok adni Fernandónak, amely még a Red Bullnál is jobb. Tudom, hogy képesek vagyunk erre, a csapatnál mindenki pontosan tudja, mi kell ehhez."

Montezemolo leszögezte, hogy Alonso a legjobb pilóta, akivel valaha is találkozott, a finn Kimi Räikkönent pedig azért hívták vissza a Ferrarihoz, hogy segítse a spanyol munkáját.

"Räikkönent a tapasztalata és az elmúlt két évben mutatott teljesítménye miatt szerződtettük" - jelentette ki az elnök. A 34 éves finn 2007-ben a Ferrai eddigi utolsó egyéni vb-címét nyerte, majd 2009 végén ralira váltott, 2012-ben pedig a Lotus színeiben tért vissza az F1-be.

Montezemolo azokkal a pletykákkal kapcsolatban is állást foglalt, melyek szerint a Ferrari Vettel későbbi leigazolásán is gondolkodik: "Ki tudja, mit hoz a jövő? Egyelőre azonban nincs probléma a pilótáinkkal."

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×