eur:
389.17
usd:
362.52
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Feladta az egyetlen magyar a Mini Transat versenyt

Árboctörés miatt feladta a Mini Transat szóló vitorlásversenyt Méder Áron, a mezőny egyetlen magyar tagja.

A 34 éves hajós szerdán az M1 Ma reggel című műsorának telefonon nyilatkozva elmondta, hogy nagy nehezen eljutott Marokkóig, és már ki is kötött Észak-Afrikában.

"A 11 méteres árbocból egy hirtelen szélerősödés miatt letört a felső 8,5 méter. Mintegy 200 mérföldet kellett megtennem a partig, sokszor csak sodródtam, az volt a fontos, hogy eljussak Marokkóba, és ne hagyjam el a hajót" - mondta a magyar vitorlázó, akit végül Safi kikötőjébe vontatott be egy mentőhajó.

Az Atlanti-óceánt átszelő, 36. alkalommal kiírt viadal résztvevői eredetileg október 13-án keltek volna útra, ám a közelgő vihar miatt a szervezők a halasztás mellett döntöttek. A franciaországi rajtra 16 nappal később került sor, de a rossz időjárás miatt végül az első szakaszt törölték, s úgy döntöttek, hogy egyetlen etapot rendeznek meg, a spanyolországi Sadából a Karib-szigetekig. Ennek a rajtja november 13-án volt, s a 76 hajósra mintegy 7800 kilométer megtétele várt.

A Mini Transat során tilos mindennemű kommunikáció a parttal, az indulók nem használhatnak digitális térképet, laptopot, telefont vagy egyéb műholdas, modern kommunikációs eszközt. A navigációhoz iránytűt, kézi GPS-t és papírtérképeket használnak.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×