eur:
388.96
usd:
361.91
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Célba ért a Nagy-Britanniát "hosszában átúszó" férfi

Célba ért a Nagy-Britannia déli és északi csücske, vagyis Land's End és John O'Groats közötti távot úszva teljesítő férfi.

A 32 esztendős Sean Conway június 30-án indult útnak az angliai Cornwall nyugati részéből Skócia északkeleti csücske felé. A Gloucestershire megyei Cheltenhamben élő férfi elsőként akarta teljesíteni a szigetország nyugati partvonala menti távot.

Conway hétfőn, embert próbáló vállalkozásának 135. napján érte el John O'Groats partjait. Elmondása szerint ez az út volt a legkeményebb dolog, amelyet valaha véghez vitt életében.

"Ez azt mutatja, hogy ha az ember igazán a fejébe vesz valamit, akkor minden lehetséges" - mondta a sportember, pillanatokkal azután, hogy kijött a vízből. Mint hozzátette, a legtöbb gondot a hideg és a medúzák okozták.

"Muszáj volt ilyen a nevetséges szakállat növesztenem, hogy kivédjem a medúzacsípéseket" - nyilatkozta Conway a BBC News hírportálnak.

A férfi a 135 napból 90-et töltött a vízben, a többin nem tudott úszni a rossz időjárás miatt. Conway 1448 kilométert tett meg, és becslései szerint mintegy hárommillió karcsapást végzett. Az elmúlt hetekben az állkapcsa annyira elfagyott, hogy képtelen volt megrágni a szilárd élelmiszert, ezért pürésíteni kellett szokat.

A férfi a War Child nevű brit jótékonysági szervezetet támogatta az úszással.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×