eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Galambos döntős, a párosnak nem sikerült a bravúr az evezős vb-n

A könnyűsúlyú egypárevezősök között érdekelt Galambos Péter sikerrel vette csütörtöki középdöntőjét, és ezzel bejutott a pénteki hatos fináléba a dél-koreai Csungdzsuban zajló evezős-világbajnokságon. A kormányos nélküli kettesek között szereplő Simon Béla, Juhász Adrián kettősnek nem sikerült a bravúr, ők a folytatásban a B döntőben, a 7-12. helyért szállnak majd vízre.

A nemzetközi szövetség honlapja alapján a 26 éves váci Galambos nagyon erős futamba került, ott volt mellette többek között a címvédő dán Henrik Stephansen és a francia Jeremie Azou is, aki idén a világ eddigi legjobb idejét húzta.

A magyar evezős óvatosan kezdett, az első ezer méteren a mezőny második felében a haladt, a hajrában azonban beleerősített, és így a francia, valamint a dán mögött sikerült elcsípnie a harmadik, még éppen finálét érő helyet. Galambosnak a három évvel ezelőtti bronz és a tavalyi ezüst után most is az a célja, hogy dobogóra kerüljön - a fináléját pénteken, magyar idő szerint 8.48 órától rendezik majd.

Simon és Juhász szintén a középdöntőben küzdött csütörtökön, ahol a hatodikak lettek, így szombaton, utolsó pályájukon a B fináléban szerepelhetnek. A harmadik magyar egység, az egypárevezősök között versenyző Széll Domonkos harmadikként zárt csütörtöki futamában, őt pénteken a C döntőben szólítják majd rajthoz, a tét a 13-18. hely lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 14:10
×
×
×
×