eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Olaszországban az argentinok, Svájcban a brazilok

San Marino a kakukktojás! Az UEFA minden, a vb-selejtezőkben szereplő csapata pályára lép ma este, kivéve a miniállam együttesét. Egyetlen selejtezőt rendeznek, ezen este háromnegyed kilenctől az északírek fogadják az oroszokat. A barátságos meccsek közül érdemes kiemelni hármat: a brazilok Svájcban, az argentinok Olaszországban, a skótok Angliában lépnek pályára.

Luiz Felipe Scolari a Konföderációs Kupán győztes keretre építette a bázeli találkozóra érkezett brazil csapatot. Az Intert és a Barcelonát is megjárt PSG-védő, Maxwell az egyedüli új fiú. A névsor: Julio Cesar (Queens Park Rangers), Jefferson (Botafogo) kapusok, Thiago Silva (Paris Saint-Germain), David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern M.), Daniel Alves (Barcelona), Jean (Fluminense), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (Paris Saint-Germain), Fernando (Sahtar Doneck), Hernanes (Lazio), Luiz Gustavo (Bayern M.), Paulinho (Tottenham), Oscar (Chelsea), Jo (Atletico Mineiro), Lucas (Paris Saint-Germain), Hulk (Zenit), Bernard (Atletico Mineiro), Fred (Fluminense), Neymar (Barcelona) mezőnyjátékosok.

Neymar pályán lesz, Lionel Messi ellenben aligha. A hírek szerint kihagyja az olaszok elleni találkozót, akárcsak a másik oldalon Mario Balotteli. Az argentinok az európai játékosaikra építenek, közülük senki sem játszik hazai klubban, az egyedüli nem európai légiós Basanta, a mexikói Monterrey tagja. Az olaszok ellen kilenc itáliai légiós készül: Sergio Romero (Sampdoria), Mariano Andujar (Catania), Oscar Ustari (Almeria) kapusok, Hugo Campagnaro (Inter), Federico Fernandez (Napoli), Ezequiel Garay (Benfica), Marcos Rojo (Sporting CP), Pablo Zabaleta (Manchester City), Fabricio Coloccini (Newcastle), Cristian Ansaldi (Rubin Kazany), Jose Maria Basanta (Monterrey), Javier Mascherano (Barcelona), Angel Di Maria (Real Madrid), Augusto Fernandez (Celta) Ricardo Álvarez (Inter), Lucas Biglia (Lazio), Erik Lamela (Roma), Ever Banega (Valencia), Lionel Messi (Barcelona), Rodrigo Palacio (Inter), Gonzalo Higuain (Napoli), Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain) mezőnyjátékosok.

Cesare Prandelli olasz kapitány már a kezdő tizenegyét is kijelölte. Érdekes, hogy az ék argentin születésű játékos lesz, pablo Osvaldo. A tervezett tizenegy: Buffon - Maggio, Bonucci, Chiellini, Antonelli - Florenzi, Pirlo(Verratti), Marchisio -Candreva, Giaccherini - Osvaldo.

1999 óta az első angol-skót mérkőzést rendezik, a helyszín a Wembley lesz. Meglepő, hogy a korábbi 110 összecsapásból "csak" 45-öt nyertek meg az angolok, 41 skót siker született. Az angoloknál a fő kérdés, játszik-e Wayne Rooney, a valószínűbb jó válasz az igen. A program

17.30 Fehéroroszország-Montenegró
18.00 Finnország-Szlovénia
18.00 Észtország-Lettország
19.00 Moldova-Andorra
19.30 Luxemburg-Litvánia
20.00 Azerbajdzsán-Málta
20.00 Kazahsztán-Grúzia
20.00 Svédország-Norvégia
20.00 Románia-Szlovákia
20.00 Ukrajna-Izrael
20.00 Kolumbia-Szerbia (Tv: Eurosport2)
20.30 Magyarország-Csehország (Tv: m1)
20.30 Ausztria-Görögország
20.30 Törökország-Ghána
20.30 Bosznia-Hercegovina-Egyesült Államok
20.45 Albánia-Örményország
20.45 Svájc-Brazília (Tv: Story4)
20.45 Lengyelország-Dánia
20.45 Németország-Paraguay (Tv: Sport1)
20.45 Wales-Írország
20.45 Macedónia-Bulgária
20.45 Liechtenstein-Horvátország
20.45 Olaszország-Argentína
21.00 Anglia-Skócia
21.00 Belgium-Franciaország
21.30 Portugália-Hollandia (Tv: Sport2)
21.45 Izland-Feröer-szigetek
22.00 Ecuador-Spanyolország

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×