eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Újabb arany az Universiadén

Egy arany- és két bronzérmet szereztek a magyar kajakosok és kenusok az oroszországi Kazanyban zajló 27. nyári Universiade vasárnapi versenynapján.

Kiss Tamás a kenu egyesek 1000 méteres számában verhetetlennek bizonyult, míg a Petrovics Máté, Császár Gergely kajakos duó és a Tóth Attila Tas, Schenk Áron, Kovács László, Császár Gergely összeállítású kajaknégyes egyaránt bronzérmes lett, ugyancsak egy kilométeren.

Kiss, az Óbudai Egyetem hallgatója 2008-ban, a pekingi olimpián C-2 1000 méteren harmadik lett Kozmann Györggyel, a tavalyi, egyetemi világbajnokságon pedig aranyérmet szerzett ugyanitt, Kazanyban.

"Nagyon hullámzott a víz, fújt a szél, picit zavaró volt, de most már nem érdekel, hiszen nyertem! Erőből kenuztam. Nyomtam, ahogy bírtam. 500 méternél robbantottam és átvettem a vezetést. 800-nál kinéztem, láttam, hogy nincs senki a közelemben, s akkor megnyugodtam. Nagyon örülök az Universiade-győzelemnek!" - nyilatkozott Kiss Tamás.

A Petrovics, Császár kettős egy hajszállal maradt le az ezüstéremről, a kajaknégyes pedig a fehéroroszokkal holtversenyben lett bronzérmes úgy, hogy az eredményközlő előbb a riválist hozta ki harmadiknak, de Hüttner Csaba csapatvezető reklamálása után végül holtversenyt hirdettek.

A magyar csapat eddig összesen 11 érmet nyert Kazanyban, Kissé a harmadik arany.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×