eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Tartalékosan is esélyes ma este a labdarúgó-válogatott

Kuvait csapata ellen zárja ma este a magyar labdarúgó-válogatott a 2012-2013-as évet. Korábban még sohasem találkozott a két csapat hivatalos mérkőzésen. A találkozót Győrben rendezik, a városban nyolcadszor lép pályára az A-válogatott.

Közel száz hely választja el egymástól a két csapatot a FIFA világranglistáján, így aztán nyugodtan kijelenthető, nincsen egy súlycsoportban egymással. Egervári Sándor együttese biztos esélyese a mérkőzésnek, noha a kapitány alapcsapatából ezúttal több kulcsember is hiányzik, illetve néhányan a felkészülés közben voltak kénytelenek elbúcsúzni a kerettől, sérülés miatt.

A sérült Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Szalai Ádám, Koltai Tamás neve ezúttal nem szerepelt a kihirdetett keretben, Varga Roland, Szabics Imre és Lipták Zoltán a kerethirdetés után dőlt ki, Pintér Ádámról és Mészáros Norbertről pedig az utóbbi napokban derült ki, hogy nem játszhatnak.

A kapitány kihirdette a kezdőcsapatot: Bogdán - Vanczák, Guzmics, Korcsmár, Kádár - Kanta, Varga, Koman - Dzsudzsák, Böde, Gyurcsó.

A magyar válogatott az őszi világbajnoki selejtezőkre készül, a kuvaiti már elvérzett az ázsiai zóna kvalifikációs mérkőzésein. Legutóbb - a magyarhoz hasonlóan - március 26-án lépett pályára, az Ázsia Kupa selejtezőjén 1-1-re végzett Iránnal. Az arab válogatottat szerb szövetségi kapitány irányítja, Goran Tufegdzsics.

A 42 éves edző egy rövid megszakítástól eltekintve több mint tíz éve dolgozik Kuvaitban, 2009 óta szövetségi kapitány, internetes források szerint 25 000 dolláros, azaz körülbelül öt és fél milliós havi fizetésért. Egyébként a kuvaiti szövetségi kapitányi poszton olyan jeles elődei voltak, mint Mario Zagallo, Carlos Alberto Parreira, Luiz Felipe Scolari, Valerij Lobanovszkij, Milan Mácala, Berti Vogts, Dusan Uhrin és nem utolsósorban Mezey György,

A játékosai jelentős többsége hazai klubban szerepel, a három legerősebb klub, a bajnok Kuvait FC, a kupagyőztes el-Kvadszija és az el-Arabi adja a legtöbb futballistát. Ketten játszanak európai klubban, az egyik kapus, Halid al-Rasidi a Nottingham Forest, az apró termetű középpályás, Abdulaziz al-Misán a cseh élvonalban szereplő 1. FC Pribram középpályása. Az otthon játszók közül a leghíresebb Bader al-Mutva 2006-ban második, 2010-ben harmadik volt Ázsiában az Év játékosa választáson. 2010-ben senki nem lőtt nála több gólt a nemzetközi porondon.

A győri találkozó 20.30-kor kezdődik, a Sport 1 közvetítése azonban már 19.30-kor elkezdődik. Az ETO Park az árvíz szempontjából biztonságos, a mérkőzés megrendezésének nincs akadálya. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×