eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Csak a győzelemnek lehetett örülni

Vanczák Vilmos góljával győzött 1-0-ra a magyar válogatott Kuvait ellen. Egervári Sándor együttese legutóbb ősszel, a törökök ellen győzött.

A magyar csapat egyertlen kivétellel az előre megadott összeállításban lépett pályára: Bogdán - Vanczák, Guzmics, Korcsmár, Kádár - Varga, Koman - Gyurcsó, Kanta, Dzsudzsák - Böde. (A győri Pátkai helyett a fehérvári Gyurcsó lépett pályára.)

Az első percekben már támadólag lépett lépett a magyar csapat. Az első lövést Koman Vladimir eresztette meg 15 méterről, egy kuvaiti középpályástól került elé a labda. Al-Rashidi magabiztosan védett. 
A 18. percben Gyurcsó kiváló lövését kiütötte a kapus, a labdára rohanó Böde elől az utolsó pillanatban mentett szögletre védője. A szöglet után Korcsmár a kapu fölé fejelte a labdát. 
Nem tud mit kezdeni a magyar válogatott a kuvaitiak gyors és technikás játékával, nem tud mezőnyfölényt kialakítani. Már azt is érdemes volt jobb híján feljegyezni, hogy Vanczák Vilmos kétszer is fejjel veszélyeztetett. Csalódás eddig a válogatott játéka. 
Az első félidő utolsó harmadában a kuvaitiak birtokolták többet a labdát, s ez kellemetlen csalódást jelentett. A kapura szerencsére nem voltak veszélyesek. A másik oldalon, a 43. percben Koman passza után Gyurcsó a tizenhatos sarkáról lőtt, al-Rashidi kiütötte a labdát. 
A második félidőre váltott Egervári Sándor, Priskin Tamás, Németh Krisztián és az újonc Lovrencsics Gergő került a pályára. Utóbbi a Lech Poznan játékosa, lengyel klubból először került be játékos a magyar válogatottba. Kanta József, Böde Dániel és Gyurcsó Ádám maradt ki. Németh Krisztián szülővárosában játszik.
Továbbra sincs gól, de agilisabban futballozik a magyar csapat, mint az első félidőben. Előbb Priskin fejelhetett volna, majd Guzmics bólintotta a kapu mellé a labdát. Az 55. percben Vanczák beadása után a korábbi győri kedvenc, Priskin Tamás lőtt a kapu fölé. 
Az 58. percben Dzsudzsák Balázs szöglete után az egyedül hagyott Vanczák Vilmos gyönyörű fejessel küldte a labdát a kapu jobb oldalába, 1-0. 
Nem sokkal később Kádár Tamás lövése után a kapus a kapu fölé tolta a labdát. 
A félidő közepe táján magukhoz tértek a kuvaitiak, legalábbis a labdabirtoklásban javultak. Helyzet azonban Németh krisztián előtt adódott, Al-Rashidi kapus szenzációs vetődéssel tisztázott előle. 
Az utolsó negyedóra jó kuvaiti lövéssel kezdődött: Juszef Nasszer labdája alig ment a jobb sarok mellé. Három perccel később Dzsudzsák Balázs eldönthette volna a mérkőzést, de 14 méterről a kapufára lőtte a labdát. A 81. percben Koman Vladimir helyére a győri klubból beválogatott Pátkai Máté került pályára. 
Az utolsó tíz percben Lovrencsics Gergő a gólt leszámítva an p legszebb megmozdulása után alakított ki helyzetet jó lövéssel, majd Priskin Tamás veszélyeztetett, Al-Rashidi bravúrral védett. A hajrában akadt még néhány lehetőség, de a végén a kuvaitiak is kihagytak egy helyzetet. 
Ha nem is jó játékkal, de győzött a magyar válogatott. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×