eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A hét futballszenzációja: magyar BL-győztes!

Korábban még soha nem győzött magyar labdarúgó a Bajnokok Ligájában, sőt a Bajnokcsapat Európa-kupájában is csak Puskás Ferenc. Csütörtök este Jakabfi Zsanett megnyerte a trófeát a VfL Wolfsburg csapatával, s ezzel beírta a nevét a magyar futballtörténelembe.

A Wolfsburg így "mesterhármast" ért el: a német bajnokság és a DFB-kupa mellé besöpörte az Európa legjobb klubcsapatának járó trófeát is. - írja a noifoci.com. - Büszkék lehetünk rá, hogy Jakabfi Zsanett a zajos siker főszereplője: a bajnokság őszi idénye után a Bundesliga legjobbjává választották, majd sérüléséből felépülve pályára lépett a kupadöntőben, sőt a BL-döntőben már a kezdőcsapatba tette Ralf Kellermann.

Szoros mérkőzést játszott a Bajnokok Ligája döntő két csapata. Az Olympique bátran épített rutinjára, nem véletlen, hogy a franciák sorozatban negyedszer jutottak a döntőbe. Az első félóra az övék volt, Camille Abily, majd Amandine Henry előtt kínálkozott lehetőség, de a címvédő nem tudott előnyhöz jutni.

Ha a Wolfsburg nem is számít rutinos klubnak az európai kupaporondon, rutinos játékosai azért bőven vannak: a korábban BL-győztes Henning, Kessler, Pohlers és Popp, no meg természetesen Martina Müller jól fogta össze a "farkasokat", a német csapat fokozatosan ellenfele fölé kerekedett, és nem is volt előzmény nélküli, amikor a 73. percben a 33 éves Müller Sarah Bouhaddi hálójába lőtte a Laura Georges kezezéséért megítélt büntetőt.

Tizenhét percet kellett kihúznia a Wolfsburgnak, hogy legyőzze a legutóbbi négy év első számú női klubcsapatát, amely - a 90 perc alatt elért eredményt figyelembe véve - százhúsz meccses veretlenségi sorozatot bukott el Jakabfiék ellen. A "kihúzás" olyan jól sikerült, hogy a franciáknak helyzetük sem volt, a hajrá legnagyobb lehetőségét a VfL, a 78. percben Jakabfi Zsanett helyére beállt Lena Magull jegyzi.

A VFL Wolfsburg első nemzetközi sikerét aratva, megnyerte a női Bajnokok Ligája 2012-13-as kiírását. Jakabfi Zsanett pedig beírta magát a magyar futball - nem "csak" a női futball - történetébe: immár nő a legtöbbszörös magyar válogatott (Pádár Anita), a magyar futballnak van BL-gólkirálya (Dombai-Nagy Anett) és 2013. május 23-a óta BL-győztese is!

VfL Wolfsburg-Olympique Lyon 1-0 (0-0)
London, 19 800 néző. Jv.: T. Albon (román)
Wolfsburg: A. Vetterlein - Wensing, Henning, Hartmann, Popp - Blässe, Keßler - Goeßling, Müller - Jakabfi (Magull, 78.) - Pohlers (Omilade-Keller, 82.)
Lyon: Bouhaddi - Franco, Georges, Renard, Bompastor - Henry, Necib, Abily (Le Sommer, 67.) - Thomis, Schelin, Rapinoe (Dickenmann, 46., Majri, 90.)
Gólszerző: Müller (73. perc, 11-esből)

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×