eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Kovalcsukkal hajtanak címvédésre az oroszok

Pénteken kezdődik a jégkorong-világbajnokság, amelynek Svédország és Finnország közösen ad otthont. A tornának a házigazdák mellett az orosz együttes a legnagyobb esélyese.

Ha nem is a jégkorong őshazájában, de két tradicionális hokinemzetben rendezik a jégkorong-világbajnokságot: az idei viadalnak Svédország és Finnország ad otthont. A torna egyik nagy esélyese ismét az orosz együttes, amely címvédésre készül, ebben leginkább a két házigazda állíthatja meg.

Nem véletlenül az oroszok a legnagyobb favoritok, hiszen eddig a Szovjetunió sikereit is beleszámítva 26 alkalommal voltak a vb legjobbjai, ráadásul az utóbbi négy kiírásából hármat megnyert a Kovalcsuk, Malkin, Ovecskin fémjelezte együttes.

Az oroszokat a kanadaiak követik 24 vb-elsőséggel, és mint minden évben, ezúttal is a favoritok közé tartoznak, az ő eredményességüket is befolyásolhatja, hogy Sidney Crosby és társai közül kiket engednek el az NHL rájátszásából.

Az észak-amerikai klubok természetesen nem szívesen engedik el kulcsjátékosaikat a válogatottakba. Az orosz együttes így is erősödik a tengerentúlról, hiszen hatan is érkeznek az NHL-ből, közülük Ilja Kovalcsuk a legponterősebb. A finnek furcsa módon egyetlen NHL-es sztárjukat sem nevezték a vb-re, ugyanakkor a svédeknél is vannak NHL-menők, a többi között Loui Eriksson is jégre lép a vb-n. A csehek is nagyon fogadkoznak, hogy 2010 után ismét a dobogó tetejére állhatnak.

A vb-n a 15. és 16. helyezett válogatott kiesik, és jövőre a magyar jégkorong-válogatott nagy riválisa lehet majd a divízió I-es vb A csoportjában a feljutásért vívott harcban.

A magyar nemzeti csapat 2009-ben szerepelhetett a legjobbak között, miután Szapporóban megnyerte a 2008-as a divízió I-es vb-t. Magyarországnak idén nem sikerült a feljutás, miután az együttes bronzérmes lett a feljutó Olaszország és Kazahsztán mögött a budapesti vb-n.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×