eur:
389.7
usd:
362.76
bux:
68017.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újabb rangos torna, újabb Vasas-bronz

Még a múlt heti U15-ös tornánál is izgalmasabban alakultak a Pasaréten megrendezett, nemzetközi U14-es kupa, az MKB-Euroleasing International Cup körmérkőzései. Bárki megverhetett bárkit, így egészen az utolsó mérkőzés hajrájáig nem dőlt el, vajon ki emelheti magasba a győztesnek járó serleget.

Végül az agresszív védekezésével kitűnő AJ Milano lett bajnok, aki sokáig magabiztosnak tűnt, de a torna végére látványosan elfogyott az ereje és a Zvezda elleni vereséget követően kérdésessé vált az - előző nap végén még biztosnak tűnő - aranyérme. Az olasz élcsapat sikerét a záró meccsen győzedelmeskedő Cibona tette biztossá, aki ezzel bejött a második helyre. A horvát bajnok alkatilag kiemelkedett a mezőnyből, csak a Milanótól szenvedett vereséget.

A nagyhírű szerb gárdákat felülmúló Vasas Akadémia lett a harmadik. Óriási sikernek tekinthető a bronzérem, hát még az a tény, hogy az aranytól sem volt távol a pasaréti legénység! Elég lett volna hozzá annyi, hogy a Milano elleni meccs hajrájában megőrizze a 10 pontos előnyét.

A fokozatosan belelendülő Crvena Zvezda lett a negyedik, aki legyőzte a torna győztesét is. Nyeretlenül lett ötödik a Partizan Beograd, aki minden csapatot megszorongatott, de fizikálisan még alulmaradt a test-test elleni küzdelmekben. A jelenlévők mindegyike úgy vélte, hogy bár éven belül majd fordulhat a kocka.

Mindenképpen örömteli, hogy a Vasas Akadémia egy ilyen rangos mezőnyben is teljesen méltó ellenfele volt minden csapatnak és a játék összes elemében fel tudta venni a versenyt az európai riválisaival szemben.

Az egyéni serlegek átadásánál a Crvena Zvezda két méteres játékosát, Petrovicot szólították a legtöbbet, de a Vasas kiváló teljesítménye a különdíjaknál is megmutatkozott: a pontkirályi verseny másodikja, Katona Bence bekerült az All-Star ötösbe, Zöldi Márton lett a Torna Legjobb Védője, aki ezen a téren kimagaslott a mezőnyből, míg a Vasas Legjobbja díját Schafarek Boldizsár vehette át.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×