eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bemutatták az új Ferrarit

A Formula-1-es Ferrari istálló pénteken Maranellóban mutatta be az F138-as kódjelzésű idei versenyautóját.

Az olasz csapat központjában a két pilóta, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, valamint a brazil Felipe Massa leplezte le a Ferrari 59. F1-es gépét, amely leginkább az orrkiképzésében különbözik a tavalyi típustól. A maranellóiak elhagyták a 2012-ben látott lépcsőzetes orr-részt, így esztétikai szempontból mindenképp sokat javult a hagyományosan tűzpiros autó.

A versenygép elnevezése az évszámra, illetve az idei szezon végén búcsúzó V8-as erőforrásokra utal, jövőre ugyanis már hathengeres turbómotorokkal hajtják majd az F1-es autókat.

A Ferrari célja, hogy az idén megtörje a Red Bull és Sebastian Vettel egyeduralkodását, az osztrák istálló és német pilótája ugyanis az elmúlt három évben mind a konstruktőri, mind az egyéni pontversenyt megnyerte.

A Ferrarit megelőzően a héten a Lotus és a McLaren is bemutatta már 2013-as autóját, pénteken még a Force India prezentációjára kerül sor. A Sauber szombaton, a világbajnoki címvédő Red Bull pedig vasárnap tart bemutatót. A Mercedes, a Toro Rosso és a Caterham hétfőn, illetve kedden, a Williams pedig február 19-én leplezi le az új autót.

Az idei első hivatalos F1-es teszt jövő kedden, a spanyolországi Jerezben kezdődik. A világbajnoki sorozat első futamát, az Ausztrál Nagydíjat március 17-én rendezik Melbourne-ben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×