INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Mocsai: borzasztóan erősek a lengyelek

InfoRádió / MTI
Mocsai Lajos szövetségi kapitány véleménye szerint egy borzasztóan erős lengyel csapat vár az olimpiai negyedik magyar férfi kézilabda-válogatottra a hétfői, barcelonai nyolcaddöntőben a spanyolországi világbajnokságon.

"Visszanyúltak azokhoz a rutinos játékosokhoz, akik korábban vb-érmesek voltak. Meccsről meccsre javult a teljesítményük. Nekünk az elmúlt napokban voltak problémáink, az irányító Császár Gábor beteg, és nem igazán javul az állapota. Remélem, hétfőn már rendben lesz" - mondta a szakvezető a vasárnapi, utazós napon.

A magyarok Madridból Barcelonába költöznek, és ott folytatják a tornát.

Mocsai kiemelte, hogy a lengyel és a magyar csapat jól ismeri egymást, rendszeresen találkoznak Eb- vagy vb-felkészülés során.

"Legutóbb szerencsével döntetlent játszottunk velük, de érezhetően borzasztóan erősek. A csoportküzdelmek során nem akartunk számolni, ki lenne nekünk jó a kieséses szakaszban, ezt tartjuk becsületesnek" - tette hozzá a kapitány.

Amennyiben a magyarok sikerrel veszik a hétfői nyolcaddöntőt, akkor a negyeddöntőben - a papírforma alapján - az Európa-bajnoki címvédő dánok következhetnek szerdán, ugyancsak Barcelonában.

A nyolcaddöntők párosítása:

vasárnap:
Németország-Macedónia, Barcelona 15.45
Oroszország-Brazília, Zaragoza 17.30
Dánia-Tunézia, Zaragoza 20.15
Franciaország-Izland, Barcelona 20.15

hétfő:
Spanyolország-Szerbia, Zaragoza 19.00
Egyiptom-Szlovénia, Barcelona 19.00
Horvátország-Fehéroroszország, Zaragoza 21.30
Magyarország-Lengyelország, Barcelona 21.30

A címlapról ajánljuk