eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Döntetlent játszott a magyar futballválogatott

Az izraeli válogatott továbbra is a magyar csapat mumusa. Az eddigi négy fellépésből csak egyet sikerült megnyerni, a rossz sorozat folytatódott. Egy megnyerhető mérkőzésen játszott döntetlent Egervári Sándor válogatottja.

Betartotta a magyar válogatott az első félidő kezdetén a kapitányi utasítás nagy részét. Bátran támadni kezdett, ugyanakkor - s ennyiben szembe ment a direktívával - kétszer is nagyon kinyílt a védekezése. Az izraeliek csatára, Itaj Sehter előbb a jobbszélső helyén tört be a tizenhatoson belülre, s csak Juhász Roland hihetetlen rutinján múlt, hogy nem tudott Bogdán Ádámmal szemben kapura lőni. Alig egy-két perccel később ismét Sehter törhetett kapura, de ezúttal Varga József érte be, s önfeláldozóan szerelte.

Szerencsére, ami az első félidőt illette, ezzel túl is jutottunk az izraeli helyzeteken. A játékrész további részében a magyar csapat játszott mezőnyfölényben.

Két helyzete is adódott, mindkettőnél Szakály Péter rosszul döntött az utolsó passznál, holott Gyurcsó Ádám, majd Szalai Ádám is jó helyzetben várta a labdát. Feltűnő volt Koman Vladimir aktivitása, az első játékrészben ő volt a legjobban teljesítő magyar futballista.

Egervári Sándor a második félidőre két helyen is változtatott, a sérülése után talán még nem teljes értékű Juhász Roland helyére Korcsmár Zsolt, Gyurcsó Ádám helyére pedig Németh Krisztián állt.

Jót tett a csere a mérkőzésnek és főleg a magyar csapatnak. Az 51. percben meg is szerezte a vezetést. A tizenhatoson belül Szalai Ádámtól Németh Krisztián elé került a labda. A cserecsatár lapos lövése után a labda kipattant a bal kapufáról. Az izraeli Gabay nem tudott felszabadítani, a labda Dzsudzsák Balázs elé került, aki higgadtan megtalálta a labda útját a lábak erdejében a bal alsó sarokba.

Eli Guttman, az izraeliek szövetségi kapitánya azonnal váltott és reagált, beküldte a pályára Ben Szahart, a Hertha BSC középcsatárát. Az egykori Chelsea-játékos ugyan nem találkozott sokat a labdával, mégis, kicsit feljött az izraeli csapat, Vanczák Vilmos két jó közbelépése mentette meg a magyar kaput a góltól.

Utána ismét a házigazda következett, de a második félidő közepén néhány sérülés, illetve az azokat követő ápolás széttördelte a játékot. Németh Krisztiánt is ápolni kellett, majd Koman Vladimirt kellett kényszerűségből lecserélni (Koltai Tamás érkezett a helyére), aztán Pintér Ádámot váltotta Halmosi Péter.

A két új játékos szinte még nem is találkozott a labdával, amikor kiegyenlítettek az izraeliek. Egy elkerülhető szöglet után Elad Gabai kapura fejelte a labdát. Bogdán Ádám ezt még bravúrral kiütötte, de a Halmosi elöl a labda felé ugró Tomer Hemed, a spanyol RCD Mallorca csatára közelről a hálóba helyezte a labdát.

A gól után a magyar csapat erősített, ritmust tudott váltani. Ennek lett az eredménye, hogy Koltai Tamás labdája gólhelyzetben találta Szalai Ádámot. A csatár erőtlen lövését Dudu Avat megfogta. Az utolsó percekben az izraeliek játszottak fölényben.

Magyarország-Izrael 1-1 (0-0)
Puskás Ferenc Stadion, 15 ezer néző, v.: Ivan Kruzliak (szlovák)
Magyarország: Bogdán - Varga, Mészáros, Juhász (Korcsmár, 46.), Laczkó - Pintér (Halmosi, 79.) - Gyurcsó (Németh, 46.), Koman (Koltai, 78.), Szakály (Vanczák, 63.), Dzsudzsák - Szalai (Szabics, 86.)
Izrael: Avat - Spungin (Gabai, 35.), Mori, Tibi, Gerson - Natko, Jadin (Kajal, 84.), Melikszon (Ben Haim, 88.), Rafaelov (Vermut, 46.) - Sehter (Hemed, 67.), Damari (Szahar, 57.)
Gólszerző: Dzsudzsák (51.) illetve Hemed (80.)

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×