eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Öt gólt kapott a futball-Eb-re készülő német válogatott

A június 8-án kezdődő Európa-bajnokságra készülő csapatok közül tíz is pályára lép, lépett szombaton. A legnagyobb meglepetést az okozta, hogy a németek öt gólt kaptak a svájciaktól.

A svájciak 56 év után nyertek a német labdarúgó-válogatott ellen - ez a tény már önmagában is jelzi, meglepetés született. De mielőtt bárki temetné a németek Eb-reményeit, érdemes ránézni az összeállításra: Joachim Löw kísérletezett az összeállítással, biztosan nem ez a tizenegy kezd majd a tornán. Ezúttal pihentek a Bayern München játékosai. A németeknél Ter Stegen védett, Höwedes, Mertesacker, Hummels, Schmelzer, Khedira, M. Götze, Schürrle, Özil, Podolski és Klose kezdett, majd a második félidőben beállt Reus, Gündokan, Draxler, S. Bender, Cacau és L. Bender is. A svájciak német kapitánya, Ottmar Hitzfeld csak hármart cserélt, ebből is egyet a 92. percben. Elégedett volt a játékosaival, különösen a mesterhármast elérő Eren Derdiyokkal, s a három góltpasszt is adó Traquillo Barnettával. A svájciak 5-3-ra nyertek a bázeli St. Jakob Stadionban.


A június 4-én Budapesten pályára lépő ír válogatott 1-0-ra verte a bosnyákokat. Giovanni Trapattoni együttese megérdemelt győzelmet aratott, elsősorban jobb második félidei játékának köszönhetően. A gólt a 73. percben Shane Long, a West Bromwich csatára, Gera Zoltán és Fülöp Márton klubtársa szerezte. Az írek összeállítása a következő volt: Keiren Westwood (Sunderland) - Paul McShane (Crystal Palace), Richard Dunne (Aston Villa), Darren O'Dea (Leeds United), Stephen Ward (Wolverhampton) - Damien Duff (Fulham), Glenn Whelan (Stoke City), Darron Gibson (Everton), James McClean (Sunderland) - Robbie Keane (LA Galaxy), Kevin Doyle (Wolverhampton). Cserék: Duff helyett Aiden McGeady (Szpartak Moszkva) a 46. percben, Whelan helyett Keith Andrews (West Bromwich) a 46. percben, Keane helyett Shane Long (West Bromwich) a 62. percben, Doyle helyett John Walters (Stoke City) a 62. percben, Dunne helyett Sean St. Ledger (Leicester City) a 70. percben, McShane helyett Stephen Kelly (Fulham) a 78. percben.



A lengyelek Klagenfurtban nyertek 1-0-ra a szlovákok ellen, egyetlen góljukat a francia származású Damien Perquis szerezte. A spanyolok a svájci Sant Gallenben győzték le 2-0-ra a szerbeket. Góljaikat Adrián és Santi Cazorla lőtte. Iker Casillas a világ- és Európa-bajnok kapusa beállította a világcsúcsot azzal, hogy 94. győztes mérkőzésén szerepelt a válogatottban. (A társrekorder a francia Lilian Thuram.) A dánok Hamburgban léptek pályára, s kikaptak 3-1-re a braziloktól. A dél-amerikaiak legjobbja a duplázó Hulk volt. A portugálok gól nélküli döntetlent játszottak Leiriában a macedónokkal.

Meglepetést okoztak a hollandok is, akik csalódást keltve kikaptak a februárban a magyar csapat ellen is a döntetlen ellenére jó benyomást keltő bolgároktól. Robin van Persie ugyan megszerezte a vezetést, de a hajrában Popov egyenlítette, sőt az utolsó percben Micsanszki a győztes gólt is belőtte. (1-2)

Egervári Sándor válogatottjának következő ellenfele, a cseh legénység az ausztriai Hartbergben David Lafata a 90. percben szerzett góljával 2-1-re verte az augusztusban Magyarországon szereplő izraelieket.

Roy Hodgson győzelemmel debütált az angol válogatott élén, miután csapata Ashley Young a 9. percben látványos szerzett góljával 1-0-ra nyert a norvégok ellen Oslóban.



További eredmények: Törökország-Finnország 2-3 (egyik csapat sem Eb-szereplő), Görögország-Szlovénia 1-1.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×