eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Tíz érmet vár az úszóktól a szakvezetés

Kiss László szövetségi kapitány arra számít, hogy a magyar úszóválogatott tagjai tíz érmet nyernek a debreceni Európa-bajnokságon.

A hétfőn kezdődő kontinensviadal hazai esélyeit latolgatva a szakember azt mondta, hogy természetesen aranyakat is vár a cívisvárosban Cseh Lászlóéktól.

"Elsősorban a londoni nyári olimpiára készülünk, ám - különösen, hogy hazai földön lesz - számunkra az Eb is rendkívül fontos esemény, amelyen feltétlenül tisztes helytállást remélek a csapattól - jelentette ki a kapitány. - Hogy aztán a vágyott tízből mennyi lesz a legfényesebb, nem tudni, de a felkészüléssel, az edzőtáborokkal minden rendben volt, az előjelek biztatóak, s bízom benne, hogy a gyerekek hozzák a megfelelő eredményeket."

Debrecenben 34 magyar áll rajthoz, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökségének döntése értelmében 19 férfi és 15 nő alkotja a válogatottat, amelyben a már sokszor bizonyítók mellett reményteljes fiatalok is helyet kaptak. Konkurenciában nem lesz hiány, hiszen minden korábbi kontinensviadalt túlszárnyalva összesen 45 ország versenyzői vesznek részt az olimpia előtti földrészközi csúcstalálkozón.

A magyar Eb-csapat tagjai:
férfiak: Balog Gábor, Bernek Péter, Biczó Bence, Bohus Richárd, Cseh László, Financsek Gábor, Gyárfás Bence, Gyurta Dániel, Gyurta Gergely, Kis Gergő, Kozma Dominik, Madarassy Ádám, Molnár Ákos, Pulai Bence, Rákos Patrik, Szilágyi Ádám, Takács Krisztián, Verrasztó Dávid, Zámbó Balázs
nők: Dara Eszter, Gregus Brigitta, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Joó Sára, Kapás Boglárka, Mutina Ágnes, Pataki Fanni, Povázsai Eszter, Risztov Éva, Szekeres Dorina, Szilágyi Liliána, Sztankovics Anna, Tompa Orsolya, Verrasztó Evelyn

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×