eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Mégis indulhat a doppingoló brit sztár Londonban?

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfőn kezdett tárgyalni arról, hogy törvényes-e a Brit Olimpiai Bizottság (BOA) szigorú szabálya, amely szerint a doppingolás miatt megbüntetett sportolókat örökre eltiltják az olimpián való indulástól.

A The Guardian című napilap szerint a CAS körülbelül négy héten belül hoz ítéletet.

A brit rendelkezés az isztambuli fedettpályás világbajnokságon múlt szombaton férfi 60 méteres síkfutásban bronzérmet nyert Dwain Chamberst is érinti, ő 2003 októberében kapott kétéves eltiltást doppingolás miatt, és már a 2008-as pekingi játékokon sem indulhatott.

"Ideges vagyok. - mondta a 33 éves sprinter. - Én vagyok az élő bizonyíték arra, hogy ha valaki hibázik, attól még vissza tud térni a helyes útra, és arra is, hogy hosszabb kihagyás után is lehetséges a legmagasabb szinten versenyképes teljesítményt nyújtani."

Nagy-Britannia az egyetlen ország, amely ilyen szigorúan bünteti a doppingoló sportolókat, és a szabályt azóta sem változtatták meg, hogy a CAS tavaly októberben úgy ítélkezett: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyetlen eltiltottat sem zárhat ki a játékokról büntetésének lejárta után.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×