eur:
387.3
usd:
357.03
bux:
68049.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Három góllal nyert, mégis kiesett az Arsenal a BL-ből

Az Arsenal és a Benfica is, tehát mindkét hazai csapat hátrányból kezdte a labdarúgó Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntő visszavágóját. Mindkettő nyert, de csak az egyik jutott tovább - a Zenitet 2-0-ra legyőző portugál. Az Arsenal egy félidő után 3-0-ra vezetett a Milan ellen, de 4-3-as összesítéssel kiesett.

Az angoloknál Arteta és Abou Diaby is sérült, Rosicky ellenben vállalta a játékot. Az Arsenal összeállítása: Szczesny, Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs, Rosicky, Song, Oxlade-Chamberlain, Walcott, Van Persie, Gervinho. Öt támadószellemű játékost is pályárta küldött Arsene Wenger! A cserék: Fabianski, Park, Djourou, Jenkinson, Samak, Miquel, Ozyakup.

A Milanban olyan ászok, mint Nesta, Boateng, Cassano, Pato, Seedorf, Ambrosini, nem szólva a futballból már kifelé nemő Gattusóról, nem játszhatnak. Így is erős a névsor: AC Milan: Abbiati, Abate, Mexes, Thiago Silva, Mesbah, Nocerino, Van Bommel, Emanuelson, Ibrahimovic, Robinho, El Shaarawi. Cserék: Amelia, Aquilani, Zambrotta, Bonera, Ganz, Yepes, Roma.

A Benfica a 17 mérkőzés óta veretlen Zenit ellen kísérli meg ledolgozni a hátrányt. A portugáloknál Artur; Maxi Pereira, Luisão, Jardel, Emerson, Javi García; Gaitán, Witsel, Bruno César; Rodrigo és Cardozo játszik. Az egykoron Dél-Amerika legjobbjának válaszott Nyúl, azaz Saviola a cserék között: Eduardo, Miguel Vítor, Capdevila, Nolito, Matic, Nélson Oliveira e Saviola.

Az oroszoknál Malafejev; Anjukov, Hubocan, Lombaerts, Criscito; Szemak, Gyenyiszov, Sirokov; Bisztrov, Kerzsakov és Zirjanov játszik, Huszti Szabolcs, Zsevnov, Bruno Alves, Fajzulin, Lazovics, Buharov és Kanunnyikov társaságában benevezett csere.

A Zenit a mérkőzés eredményétől függetlenül "nem ment hiába" Portugáliába, mert a meccs előtt 10 millió eurós ajánlatot tett a Sportingnak a holland Ricky van Wolfswinkel megvételére.

20.49 (4. perc): Majdnem helyzetbe került az Arsenal. Thomas Rosicky passza után Theo Walcott csak miliméterekkel maradt lesen.

20.50 (5. perc): Az első rossz hír a Milannak, Mark van Bommel sárga lapot kapott a cseh játékmester elleni szabálytalanságért. Kénytelen kihagyni a negyeddöntőt - ha továbbjut a Milan, ha nem.

20.52 (7. perc): Megvan az Arsenal gólja, ami izgalmassá teheti a mérkőzést! Alex Oxlade-Chamberlain bal oldali szöglete után az öt és feles vonalán egyedül felugró Laurent Koscielny a kapu jobb oldalába bólintotta a labdát. A Milan védői hihetetlen védelmi hibát követtek el a helyezkedésnél. Arsenal-Milan 1-0

20.58 (13. perc): Nagyon jó a meccs, a Milan is azonnal visszatámadott, de az Arsenal is rohamoz tovább. Van Persie első kísérlete után Abbiati lábbal védett. Az Ágyúsok megérezték a lehetőséget, ha gyorsan rúgnak még egyet, van esélyük.

21.03 (18. perc): Ha Rosicky jobban passzol, nagyon könnyen lehetett volna 2-0. Így azonban Van Persie nem tudta megjátszani a helyzetet.

21.05 (20. perc): Van Persie megint, majdnem... Továbbra is támad az Arsenal.

21.08 (23. perc): Eltelt a félidő fele Lisszabonban is. A Benfica többet birtokolja ugyan a labdát, de az oroszok őrzik az előnyüket.

21.11 (26. perc): Megvan az Arsenal második gólja, eddig minden úgy alakul, ahogy az angolok elképzelték. Az eddig nagyszerűen játszó, ha úgy tetszik, fénykorát idéző Tomas Rosicky kihasználta, hogy a világ talán legjobb középhátvédje, Thiago Silva olyan hibát követett el, amelyet egy évben egynél többször biztosan nem csinál. A tizenhatoson belül a cseh karmesterhez passzolt, aki okosan belőtte a labdát a bal alsóba. Arsenal-AC Milan 2-0

21.27 (42. perc): Lüktet a játék az Emiratesben, az utóbbi percekben kiegyenlítettebb lett a labdabirtoklás.

21.28 (43. perc): Oxlade-Chamberlain betört a Milan tizenhatosán belülre, Mesbah - a játékvezető szerint - szabalytalanul szerelte. A büntetőt Robin van Persie kegyetlenül bevarrta. A négygólos hátrányból hármat ledolgozott az Arsenal egy félidő alatt! Arsenal-AC Milan 3-0

21.30 (45. perc):Továbbjutásra áll a Benfica, Maxi Pereira megszerezte a mérkőzés első gólját. Benfica-Zenit 1-0

21.32 (45+2 perc):A Milan hihetetlenül nagy helyzetet hagyott ki. Emanuelson labdafelhozatala után El Shaarawi a jobbösszekötő helyéről lőhetett, de csúnyán mellément a labdája. Ha berúgja, még három gól kell az Arsenalnak a továbbjutáshoz, s biztosan nincs hosszabbítás. Így úgy kezdődik a második félidő, mintha 1-0-val kezdett volna a Milan. Micsoda különbség!

Egy gondolat a szünetben arról, mi fontos a modern futballban. A Milan, amely ugye 3-0-ra elveszítette az első félidőt, 57 százalékban birtokolta a labdát, de játékosai összesen 4000 méterrel kevesebbet futottak, mint a londoniak. (Egyébként Lisszabonban is hasonló volt a helyzet, a vesztésre álló Zenitnél volt 52 százalékban a labda.)

21.47 (46. perc):
Megkezdődött a második félidő mindkét pályán.

21.58 (57. perc): Alex Song felrúgta Ibrahimovicot, sárga lapot kapott érte. A szabadrúgást Emanuelson elrontotta.

22.00 (59. perc): Abbiati két bravúrral őrizte meg az előnyt  összesítésben. Gervinho kísérletét lábbal védte, miután a labda megpattant Mexésen. A kapusról kipattanó labdát Van Persie könnyedén a hálóba akarta emelni, ám a kapus óriási reflexszel belekapott a labdába.

22.05 (64. perc): Szczesny kapus hibája után a labdát megszerző Zlatan Ibrahimovic azonnal lőtt - de két arasszal mellé. A Milan hívei örültek volna, ha Ibra a szombati, Palermo elleni mersterhármasából egy gólt tartalékol az Emiratesre.

22.12 (71. perc): El Shaarawi 40 méteren keresztül vezette a labdát, kicsit önzőn ellőtte, Szczesny vetődve védett. Ez volt a csatár utolsó momentuma, Alberto Aquilani állt a helyére a Milanba.

22.14 (73. perc): A Zenit továbbra is mezőnyfölényben játszik Lisszabonban, de nem tud gólt szerezni, Spalletti edző kettőt cserélt már, de Huszti Szabolcs nem került pályára.

22.17 (76. perc): Csere az Arsenalban, Alex Oxlade-Chamberlain le, Maruan Samak be.

22.19 (78. perc): Antonio Nocerino négy lépésről nem tudta belőni a labdát a lengyel kapus hálójába. Szczesny lábbal nyúlt a labdáért, aztán felkapta azt.

22.26 (85. perc):
Park váltotta az Arsenalban a sérült Theo Walcottot.

22.30 (89. perc): A Zenitnél megvan a három csere, Huszti nem lép pályára. Az eredmény változatlan, 1-0 a portugáloknak.

22.31 (90. perc): Mesbah helyett Bonera áll be, kicsit az időt is nyújtani.

22.34 (93. perc): Lisszabonban Nélson Oliveira gólja mindent eldöntött. 2-0-ra nyert a Benfica

Arsenal-Milan 3-0 (3-0)

Továbbjutott a Milan, 4-3-as összesítéssel.

Benfica-Zenit 2-0 (1-0)
Továbbjutott a Benfica, 4-3-mal, idegenben.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×